Şeker bayramında en iyi şeker nasıl olmalı

11 Ayın sultanı ramazan ayının sona gelindi. 1 Ay boyunca tutulan oruçların ardından kutlanacak bayram ile ramazan ayı noktalanacak. Bayramda olmazsa olmazımız, bayramlaşmaya gelenlere ikram edilen şekerler. İyi şeker nasıl olmalı, sağlıklı şeker nasıl anlaşılır. İşin uzmanına sorduk.

11 Ayın Sultanı ramazan ayı bayram ile sona erecek. 1 ay boyunca tutulan oruçlar, verilen iftar davetleri yerini bayramlaşmalara, bayram ziyaretlerine bırakacak. Bayramlaşmada ise konuklara kahve ve şeker ikram edilecek. Türk aile yapısının vazgeçilmezi olan misafire şeker ikramı geleneği de sürdürülecek. Perki ama misafirlere, kapımıza bayramlaşmaya gelen konuklara vereceğimiz şekerler nasıl olmalı. Belki de en çok suistimal edilen besin maddelerinin başında gelen şekerlerde, sağlıklı şeker nasıl anlaşılır. Düzce’de uzun yıllardır aktarda hizmet veren Eren Özdemir, kaliteli şekerin dışından anlaşılabileceğini dile getirerek; “İyi bir şekeri ramazan ayında anlamak zor oluyor. İnsanlar oruç tuttuğu için doğal olarak tadına bakamıyorlar. Ramazan ayında iyi bir şekeri, vatandaşlar elle ve gözle anlamaya çalışıyorlar. O nedenle şeker alacaklar en başta bilinen markaları tercih etmeleri daha iyi olacaktır. Bununla birlikte bilinmeyen ancak yüksek kalitede şeker ve çikolata yapan yerlerde var. Bunların hakkını yememek lazım. Bunların iyi olup olmadığı ise ele alındığında kokusu, ambalaj şekline dikkat edilebilir. Bu ufak tefek tiyolar, küçük gibi görünse de kaliteyi belli eden detaylardır. İyi bir şekerin ambalajı çift katlamalı olabilir, İçinde şekeri, çikolatayı koruma amacıyla yağlı bir kağıt olabilir, dış etkenlerden koruyan koruyucu kagıtlar olabilir, Bunlar önemli faktörlerdir” dedi.

Sağlıksız şekerleri anlamak için

En çok suistimal edilen besin gruplarından olan şekelerde merdiven altı, sağlıksız şekerler nasıl anlaşılacağını da anlatan Eren Özdemir; “Sağlıksız, merdiven altı şekerleri her dükkan satmaz, bu tip şekerler daha çok mahalle aralarındaki tezgahlarda, pazarlarda açılan tezgahlarda bulunur. Bu tip şekerleri alan bir kere alır, bir daha da almaz. O nedenle buralardan alınan şekerlere dikkat etmek gerekiyor” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.