Gençlik yürüyüşüne birçok STK da destek verdi

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının 100. Yaşı tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Halk Partisi ve Vatan Partisi’nin Belediye önünden başlayıp Anıtpark’ta son bulan gençlik yürüyüşüne STK’lar da destek verdi.

Tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 100. yıldönümü gün boyunca çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Düzce Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Halk Partisi ve Vatan Partisi tarafından Belediye meydanından başlayıp Anıt Park’ta sonlanan gençlik yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.

7’den 70’e vatandaşın katıldığı yürüyüşe Düzce ve Akçakoca’dan birçok sivil toplum kuruluşu da destek verdi. Ellerinde Türk Bayrakları ile caddede yürüyen topluluğa çevredeki vatandaşlar da alkışlarıyla katıldılar.

Gençlik yürüyüşüne Düzce Bisikletliler topluluğu bisikletleri ile katılırken ‘’Ne senden vazgeçeriz ne de emanetinden ‘’pankartı il, ilçe ve dernek başkanları tarafından taşındı.

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Düzce Atatürkçü Düşünce Dernek Başkanı ve aynı zamanda tertip komite başkanı Atay Yılmaz, Anıtpark’ta bulunan stantlara serzenişte bulunarak “Düzce’nin vitrini böyle olmamalıydı” ifadelerini kullandı.

Büyük mücadelenin 100. yılında düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile sona erdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.