Türkiye ye örnek olacak proje

Düzce Hayvanları Koruma Derneği tarafından sokaklarda yeni doğmuş veya kaza geçirmiş köpekler tedavi edilip sahiplendiriliyor. Türkiye'ye örnmek olacak proje ile 2 sokak hayvanının sahiplenen hayvanseverlere ise kulü be hediye ediliyor. 

Nalbantoğlu mahallesinde kalıcı konutlar bağlantı yolunda özel bir bahçenin içinde yavru köpekler ve yine aynı yerde kaza geçirip yaralanan köpeklerde toplanarak tedavileri süresince bakılıyor, sahiplendiriliyor. Dernek Başkanı Dursun Altıntaş; dernek olarak 21 Temmuz Pazar günü Düzce Belediyesi meclis salonunda bir çalıştay düzenleyeceklerini belirtti. Saat 14 de başlayacak çalıştaya ülke çapında hayvan sever derneklerinin katılacağını söyleyerek Düzcelileri çalıştaya davet etti.

Derneğin köpekler ile ilgili olarak yaptığı projeler içinde 2 köpek edinene bir köpek kulübesinin hediye verilmesi çalışması dikkatleri çekiyor. Dernek yaralı köpekleri ise Düzce de tedavilerinin olmaması durumunda İstanbul ve Ankara gibi illere tedavi için gönderiyor. Kazukoğlu Mahallesi’ndeki özel alanda koruma alanında trafik kazasında yaralanıp 4 kez ameliyat olan köpekte ön ayağında problem yaşayan köpeğe ayaklık yapılması da önem taşıyor. Köpekler aşıları ve nüfus kağıtları ile birlikte, dişileri kısırlaştırılmış olarak köpek edinmek isteyenlere veriliyor.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.