Türkiye’nin Atıcıları Avcıbaşı’nda Buluşacak

Düzce yetiştirdiği sporcularla atıcılıkta dünya markası oldu. Ancak yer ve imkanlar sağlanmayınca sporcularımız başta kulüplerde yarışırken, turnuva poligonu olmadığı için Düzce’de turnuva düzenlenemiyor. Haftasonu ise sadece Düzce’de düzenlenen Avcıbaşı kupası için Türkiye’nin her yerinden gelen sporcular, avcıbaşı kupasını alabilmek için ter dökecekler.

Yetiştirdiği Servet Sivrikaya, Özgür Sivrikaya, Muzaffer Balkancı, Beytullah Balkancı gibi isimlerle Türkiye’de ve dünyada dereceler alan sporcuların çıktığı Düzce’de atıcılık imkanların yetersizliği, destek bulamama ve poligon eksikliği nedeniyle bitmeye yüz tuttu. Genç sporcular ise başka şehirlerdeki kulüplerde yarışmaya ve madalya almaya devam ediyorlar. Atıcılık Düzce İl Hakemi Mehmet Değerli yaptığı açıklamada Düzce’nin geçmişi itibarıyla atıcılıkta marka olduğunu ancak yetersiz imkanlar ve poligon eksikliği nedeniyle yeni sporcuların çıkmadığını belirtti. Mehmet Değerli; “-12-13 Ekim tarihlerinde Düzce'deki elmacıkta ki poligonda yapılacak ve bu Avcıbaşı Kupası Türkiye'de sadece Düzcemiz de yapılıyor. Düzce’miz geçmiş avcılık atıcılık hususunda bir marka. Yani biz nereye gidersek gidelim avcılık ile alakalı hem silah sanayi hem silahla ilgili süsleme sana sanatları ile bir marka. Avcılıkla ilgili sporcularımız vardı. Hatta uluslararası başarılara sahip sporcularımız vardı. Servet Sivrikaya, Özgür Sivrikaya, Muzaffer Balkancı, Beytullah Balkancı gibi. Maalesef bunların ardından gelen nesil, bunlardan sonraki çocuklar Düzce adına yarışmıyor. Çünkü Düzce de atıcılığa bir destek yok. Sporcularımızda İzmit, Sakarya adına yarışıyorlar. Onların bazı ihtiyaçları var. Bu çocuklar yani Düzce deki spor camiasının bizim marka olmuş avcılık atıcılık sektörüne de sahip çıkmasını istiyoruz. Bunun içinde zaten yer tahsisi yapılmış poligon yerimiz Mehmet Keleş döneminde Muzaffer Balkancı’nın belediye meclis üyesi olduğu dönemde vardı. Yeniden yer tahsisi yapılacak. Bununla ilgili sponsor da var. Elimizde bir avcılık atıcılık ile alakalı branş var ve bu konuda dünya çapında başarılar elde etmiş sporcularımız var. Türkiye'de Düzce'ye avcılık atıcılıkta bir bakış var. Bunu değerlendirelim istiyorum ben bir il hakem olarak Türkiye çapında Düzce dendiği zaman avcılık atıcılık namına bir etiket var. Bunu değerlendirelim bununla ilgili mesela bir Poligon yapılmış olsa düzgün söyle adamakıllı hem Düzce'deki polisler, güvenlik görevlileri ondan istifade ederler belediye için bir katma değer oluşur bir gelir elde edilir bir Sosyal Tesisi oluşur hem de avcılık atıcılık sporunda Düzce Türkiye'de etiket olmuş bir marka bu marka değerlenmiş olur” dedi.

 

Avcıbaşı kupası hafasonu yapılacak

11-12-13 Ekiğm tarihlerinde Düzce’de yapılacak olan Avcıbaşı Kupasına da değinen Mehmet Değerli; “Türkiye genelinden katılım var. Avcı Kupası sadece Düzce’ye özgü bir etkinlik olduğu için başka yerde de yapılmadığı için bu işin zevkini yaşayan avcılar buraya iştirak ediyorlar. Bizim poligonumu yetersiz olduğu için ve Düzce evvelden beri bir marka olduğu için Düzce'de anca Avcıbaşı Kupası organize ediliyor” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
11.10.2019
11:57

Site yöneticiliği, kooperatif yönetimi vs. de olmadı mehmet bey Bildiğim kadarı ile mesleği Güvenlik görevi Düzce Güvenlik iş il başkanı, atıcılık ve avcılık trap - skeet il hakemi Olarak düzce ye özgü bir sporun gelişmesi fayda sağlanması için ilgili taraflara çağrı yapmış.. İyi de yapmış Düzce ile özdeşleşmiş bir sporun heba olmaması için Tüm yetkililere çağrı yapmış ve Avcı başı kupasının da duyurusunu yapmış.. Teşekkürler..

Katılıyorum   Katılmıyorum
%48,25
Cezmi
11.10.2019
08:35

mehmet değerli, 20 yıl önce neydin şimdi nerelerdesin, bakıyorum, site yöneticiliği, kooperatif, güvenlikçiler ve şimdide avcı ve atıcılar dernekleri yöneticiliği gibi faaliyetlerinde bulunman takdire şayan işler, ancak birileri bu çabalarını görür mü bilmem

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,68
bunlar güzel şeyler ama yer ve imkan yok


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.