Zamanın Durduğu Gün “10 Kasım”

Zamanın Durduğu Gün “10 Kasım”

Zamanın Durduğu Gün “10 Kasım”

Düzce Protokolü, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 81.yıl dönümü nedeniyle anma mesajları yayımladı.  Düzce TV Ailesi olarak, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve özlemle anıyoruz. 

10 Kasım 1938 günü saat 09.05'te yaşamını yitiren, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk her yıl olduğu gibi bu yılda özlem ve saygıyla anılacak.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ölümünün 81. Yıldönümü münasebetiyle, 10 Kasım 2019 günü saat 09.05'te Düzce Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve diğer kuruluşların sirenleri 2(iki) dakika süre ile Sarı İkaz (düz siren sesi) şeklinde çaldırılacak.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü olan 10 Kasım nedeniyle Düzce protokolünün yayımladığı mesajlar şöyle:

“Saygı Ve Minnetle Anıyoruz”

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 81. Yıl dönümünde, onu saygı ve minnetle anıyoruz.

Atatürk, “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." vecizesiyle ifade ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran üstün niteliklere sahip bir komutan ve dahi bir devlet adamı olarak insanlık tarihinin unutulmazları arasında yer almıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Savaşımızın Başkumandanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun şahsında tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha minnetle, saygıyla ve rahmetle anıyorum.”

“Kahraman Bir Asker, Büyük Bir Lider”

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milletimizin özgürlüğünü, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumak üzere canını ortaya koyan, Anadolu topraklarında yeni bir devlet kurarak Aziz Milletimizin küllerinden doğmasına vesile olan Gazi Mustafa Kemal bundan 81 yıl önce aramızdan ayrıldı. Kahraman bir asker, büyük bir lider olarak bizlere muasır medeniyetler seviyesine giden yolu açan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bir karış vatan toprağını korumak uğruna şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, ülkemize fedakarca hizmet eden gazilerimize şükranlarımı sunuyorum”

“Ne Mutlu Türküm Diyene”

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 81. yıldönümünde saygıyla anıyorum.

Büyük Türkiye olma yolunda, ülkemiz başta 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine yürüyecek ve muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacaktır.

Bu düşüncelerle, Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, vatan, millet, bayrak ve istiklâl uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi minnetle, rahmetle yâd ediyorum.

Türkiye cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 81. Yılında rahmet, minnet, ve hürmetle yad ediyorum. ortaya koyduğu fikir ve idealler, ülkemizin yaşadığı her badirede daha da iyi anlaşılmakla beraber bizlere de ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. Türk milletini yeniden aydınlığa kavuşturan bir büyük kahramandır. Unutulmamalıdır ki Atatürk, Türk olarak yaradılışını olağanüstülük olarak gören bir büyük Türk milliyetçisidir. Bağımsızlık yolunda ölümü hiçe sayan o büyük insan, gerçek bir ülkü devidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 80. yıl dönümünde minnet ve rahmetle yad ediyor; açtığı yolda ve gösterdiği hedefe durmaksızın yürüyeceğimize ant içiyoruz. Ne Mutlu Türküm Diyene.”

"Büyük Türk Milliyetçisi"

MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 81. Yılında rahmet, minnet, ve hürmetle yad ediyorum. ortaya koyduğu fikir ve idealler, ülkemizin yaşadığı her badirede daha da iyi anlaşılmakla beraber bizlere de ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. Türk milletini yeniden aydınlığa kavuşturan bir büyük kahramandır. Unutulmamalıdır ki Atatürk, Türk olarak yaradılışını olağanüstülük olarak gören bir büyük Türk milliyetçisidir. Bağımsızlık yolunda ölümü hiçe sayan o büyük insan, gerçek bir ülkü devidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 80. yıl dönümünde minnet ve rahmetle yad ediyor; açtığı yolda ve gösterdiği hedefe durmaksızın yürüyeceğimize ant içiyoruz. Ne Mutlu Türküm Diyene.”

“Dünyanın En Önemli Liderlerinden Biri”

AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 81. vefat yıldönümünde saygıyla yâd ediyoruz. Engin ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut Atatürk'ü hiç şüphesiz insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en önemli liderlerinden biri yapmıştır.

 Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yalnızca Türkiye’nin kaderini tayin etmekle iktifa etmemiş, mazlum milletlere ve emperyalizme karşı direnen toplumlara da heyecan ve ilham kaynağı haline gelmiştir. Ülkenin İstiklalinin kazanılmasındaki önderliği sadece Türk milletinin değil tüm dünyanın takdirini toplamıştır.

  Kurucu Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlattığımız AK Parti hareketi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyetler ülküsüne ulaşmak için var gücüyle, zorluklara ve dayatmalara rağmen mücadelesine devam etmekte ve bu mücadeleden de ebediyete kadar da vazgeçmemekte kararlıdır. Bu duygu ve düşünceler ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve dava arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, minnetle ve saygıyla anıyoruz”

 “Manevi Huzurunda Saygı İle Eğiliyorum”

CHP Düzce İl Başkanı İlhan Duru, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük kurtarıcı, büyük devlet adamı, eşsiz deha, Türk Ulusunu içinde bulunduğu işgalden kurtarmak adına ilk adımı atan Ulu Önderimizi kaybedişimizin 81. yılındayız.

Ata’ya minneti ifade etmenin en güzel ve anlamlı yolu barış için, özgürlük için, demokrasi için, insan hakları için mücadele ederek, Atatürk’ün bizlere bıraktığı en büyük miras olan Türkiye Cumhuriyeti’ni birlik ve beraberlik içinde özgürlüklerine sahip çıkan siz kentlilerimizin kararlılığı ile sonsuza kadar yaşatmaktır.

Hiç kuşkusuz ki Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı Cumhuriyet, ilkeleri ve devrimleri ile hala Türk Ulusuna önderlik etmeye devam ediyor. Türk Ulusu var oldukça, Cumhuriyet ve Ulu Önder’in ilke ve devrimleri sonsuza kadar payidar kalacaktır. Atatürk'ün en büyük eserim dediği lâik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti, ülkesi ve ulusuyla bölünmez bir bütün olarak sonsuza kadar korunacak ve yaşatılacaktır.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 81. Yılında bir kez daha özlem ve gururla anarak; manevi huzurunda saygı ile eğiliyorum.”

“Atatürk’ü Anmak,Fikirlerini Hayata Geçirmektir”

Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu ve devrimlerin önderi Mustafa Kemal Atatürk’ü kaybedişimizin 81. yılında saygı ile anıyoruz.

10 Kasım’da Atatürk’ü anmak demek, aynı zamanda fikirlerini hayata geçirmek için mücadele etmek  olmalıdır.

Bugün ülkemizin ve milletimizin karşılaştığı tehlike ve sorunların giderilmesinde yine Atatürk’ün çözümleri geçerlidir. 15 Temmuz ABD destekli hain FETÖ darbe girişimi ve yine milletimizin birliğini bozup parçalamak için gayret eden ABD nin kara gücü olan bölücü  PKK terör örgütüne karşı verdiğimiz mücadelede Atatürk’ün yaptıkları ve söyledikleri yol göstericidir.

 Önümüzdeki süreç Millet olarak Atatürk’ün yolunda birleşerek aydınlık ve refah günlerine ulaşacağımız günler olacaktır. Ulu önderimizi saygıyla anarken, milletimizin önünü aydınlatan fikirlerinin hayata geçmesi için mücadele  edeceğimize bir kez daha söz veriyoruz.”

“Atam Rahat Uyu!”

Düzce Baro Başkanı Azade Ay, mesajında şu ifadelere yer verdi:                                                                                                   

“Ey Türk’ün Büyük Atası, seni sonsuzluğa uğurladığımız 10. Kasımın 81. Yıl dönümde ;
İstiklal ve cumhuriyetimize kast edilirse, ki bu kast edenler bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olsalar DAHİ, aziz vatanın bütün kaleleri cebren ve hile ile zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olsa dahi, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde olsalar dahi, millet fakr-ü zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olsa dahi,
en temel ve en öncelikli vazifemizin Türk istiklal ve cumhuriyetini korumak, müdafaa etmek ve yüceltmek olduğu, bilinci ile ;

 

İlke ve devrimlerin ile hiç sönmeyecek bir meşale misali aydınlattığın uygarlık yolunda kararlı ve istikrarlı yürüyüşümüze devam edeceğimizden, açtığın bu yolda önümüze çıkacak engelleri bertaraf edeceğimizden şüphen olmasın! Atam rahat uyu!”


"Saygı ve Özlemle Anıyoruz"

Her 10 Kasım günü, saat dokuzu beş geçe tüm Türkiye’de hayat 2 dakikalığına duruyor. Düzce TV Ailesi olarak, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 81. yılında aynı özlem, sevgi ve saygıyla anıyoruz.

Haber: HÜMEYRA DURNA
 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.