Her Haberimiz Düzce Menfaatleri İçin

Yüksek Hızlı trende geçen haftalarda yaptığımız “Yüksek Hızlı Tren Düzce’den Geçmeyecek” haberin ardından siyasiler harekete geçti. Düzce Milletvekili Ayşe Keşir girişimleriyle Hızlı trenin Düzce’den geçmesi için fizibilite çalışmalarını yapan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar, Ulaştırma Altyapı Bakan Yardımcısı, Altyapı Yatırımları Genel Müdürü ve uzman ekibe brifing verdi.

Yüksek Hızlı Tren ile ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada Düzce’den geçmeyeceğini açıklamasının ardından konuyu haberlerimize taşımıştık. Haberlerimizin ardından harekete geçen Düzce Milletvekilleri Ümit Yılmaz, konunun takipçisi olacağını söylemişti. Ancak Ayşe Keşir Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Adil Karaismailoğlu ve uzmanlarla bir toplantı yapılması için ısrarcı olunca Bakan Yardımcısı Karaismailoğlu, Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün ile uzman ekip Ayşe Keşir ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar’ı dinlemeye karar verdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda Prof. Dr. Şamandar, daha önce Japon bilim adamlarıyla birlikte hazırladıkları Yüksek Hızlı Tren hattı fizibilite çalışmalarını Bakan Yardımcısı ve Uzman ekibe anlattı. Yaklaşık 2 buçuk saat boyunca brifing veren Keşir ve Ayhan Şamandar’ın projesini olumlu bulan bakan yardımcısı ve uzman ekip, projenin uygulanabilir olduğunu ancak üzerinde çalışmaları gerektiğini belirterek proje detaylarını istediler.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
7.12.2019
00:29

Bence ayşe hanım efendi ve ümit bey bu işin üstüne giderse bu is olur tranvayımız giti belki hızlı trenimiz olur

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,60
Vedat kanık
6.12.2019
12:08

ayhan hoca da olmas düzceyi düşünen yok, sayın keşir keşke bu projenin ilk başladığı zamanlarda ayhan hocaya destek verip şu anki toplantıyı o zaman yapsaydılar çok şey değişirdi. Demir tavında dövülür, şimdi dinleyecekler olumlu bulsalar bile haklısınız ama zaman geçti biz hazırlığımızı yaptık diyecekler. Eyy siyasiler bir işi yaparken gönülden yapmalısınız.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,93
demir tavında dövülür, şimdi haklısınız ama zaman geçti diyecekler


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.