Ülke Genelinde Hava Kirliliği Yüzde 20 Azaldı Ancak Düzce’de…

Ülke Genelinde Hava Kirliliği Yüzde 20 Azaldı Ancak Düzce’de…

Ülke Genelinde Hava Kirliliği Yüzde 20 Azaldı Ancak Düzce’de…

Korona virüs (Covid-19) sürecinde insanların evlerinde kalmasıyla birlikte doğa kendini yenilemeye başladı. Petrol, doğal gaz ve elektrik tüketimi azalırken, hava kirliliği de yüzde 20 civarında azaldı. Ancak Düzce’nin en büyük çevre sorunlarından biri olan hava kirliliği oranları ise yine değişmedi.

Korona virüs sebebiyle insanlar 2 ayı aşkın süredir evlerine çekildi. Salgın sürecinde dünya genelinde petrol, doğal gaz ve elektrik tüketiminde düşüş yaşandı. Bu olaylardan doğrudan etkilenen doğanın kendini yenilediğini gözlendi.

"Hava kirliliği yüzde 20 civarında azaldı"

Konuyla ilgili bir araştırma yapan Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği (ESÇEVDER) Başkanı Sadık Yurtman hava kirliliğinin ülke genelinde yüzde 20 azaldığını belirtti. (ESÇEVDER) Başkanı Sadık Yurtman, açıklamasına şöyle devam etti:

"Türkiye'de korona virüs salgını nedeniyle restoran, kafe, lokanta, kuaför ve bunun gibi işletmeler ile sanayi üretiminin bir kısmı kapatılmış ve burada çalışanlar ile vatandaşlarımız evde kalmaya başlamışlardır. Türkiye'de alışveriş sektörü yüzde 75, toplu taşıma alanı yüzde 71 azalmıştır. Hava, deniz, kara ulaşımı ve sanayi üretiminin azalması ile petrol, doğal gaz, elektrik tüketimini ve karbon salınım miktarını azaltarak hava kirliliğini yüzde 20 civarında aşağıya çekmiştir. Deniz ulaşımının azalmasıyla İstanbul boğazının daha mavi ve temiz kalması sonucunda yunusların danslarına şahit olduk. Bütün bunlara sokağa çıkma kısıtlamaları da eklenince doğamız rahat bir nefes alabilmiştir. Salgın en fazla petrolü vurdu tüketim azaldı. Doğal gaz ve elektrik tüketiminde de azalmalar yaşandı" diye konuştu.

 

DÜZCE İÇİN KİRLİ HAVA TEHDİDİ DEVAM EDİYOR

Ancak Türkiye’de birinci derece havası kirli iller arasında yer alan Düzce’de, pandemi sürecinde de bir değişiklik gözlemlenmedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava İzleme İstasyonu verilerine göre, Düzce’nin havası yine kritik sevilere ulaştı. Düzce’de hava kitlesi indeksi 21 Mayıs Perşembe günü “hassas” olarak ölçüldü. Uzun yıllardır sağlıksız hava solumaktan çeşitli solunum yolu rahatsızlıklarıyla baş başa kalan Düzceliler, hava kirliliği tehdidine karşılık kalıcı bir çözüm bulunmasını bekliyor.

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
21.05.2020
19:05

Etrafta o kadar 3 kuruş için pislik yakanlar varki havanın temizlik oranını ciddi derecelerde düşürüyor.bunlara ya bir çözüm onerilsin.yada izin verilmesin.sigaraya bir dünya ceza kesiliyorsa bunu yakanların ceremesini milletmi cekicek.bu tezgahı bıraksınlar.insanlarla resmen oynuyorlar.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,00
Vatandas


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.