Resul Taştan: Tesisleri tek tek inceledim

Resul Taştan: Tesisleri tek tek inceledim

Resul Taştan: Tesisleri tek tek inceledim

17 Temmuzda meydana gelen sel felaketi sonrasında Düzce İl Kültür Turizm Müdürü Resul Taştan yaptığı açıklamada, 18 Temmuzda sel bölgesine gittiğini suların yüksek olduğu için geçişine izin verilmediğini bir gün sonra tekrar gittiğini ve selzede işletmelerle görüşerek birinci ağızdan sorunları kriz merkezine aktardığını dile getirdi. 

Düzce’de 17 Temmuz günü meydana gelen su taşkını ve heyelan felaketinde Cumayeri ve Akçakoca ilçelerinden bir çok turizm tesisi zarar görmüş, bazıları ise yerle bir olmuştu. Tam turizm sezonunda meydana gelen olaylar nedeni ile adeta dibi gören turizm işletmelerinin imdadına Düzce İl Kültür Turizm Müdürü Resul Taştan yetişti. Zarar gören tesislerin sahipleri ile tek tek görüşen Taştan, birinci ağızdan sorunları kriz merkezine aktardı. 18 Temmuzda Cumayeri ilçesine giden Taştan, suların yüksek olması nedeni ile tesis sahipleri ile net görüşemedi. 19 Temmuzda ise selden zarar gören Akçakoca ilçesine giden Taştan, burada en büyük yarayı alan Parla Beach tesislerinin sahibi ile görüşerek Kaymakamlığa zarar ziyan komisyonuna zararın bir an evvel bildirilmesini önerdi. 20 Temmuz cumartesi günü Cumayeri’nde bulunan rafting tesislerine giden Müdür Resul Taştan, burada firma sahipleri ile tek tek görüştü. Esmahanım köyünde kurulan zarar ziyan komisyonuna Cumayeri ilçesindeki raftingcilerin sıkıntılarını ve zararlarını aktaran Taştan, işletmelerin sıkıntılarını ve Akçakoca ve Cumayeri’nde ki talepleri Düzce Valisi başkanlığında kurulan kriz merkezine detaylı bir şekilde ilk ağızdan anlattı. Taştan yaptığı açıklamada: ‘ İlimizde meydana gelen sel felaketi sonrasında ilk gün bölgeye gittim. Fakat tesislerin olduğu bölgeye geçişimize izin verilmedi. İkinci günden itibaren hem Akçakoca hem de Cumayeri ilçesinde ki turizm tesislerimizi inceledim. Buradaki firma sahipleri ile görüştüm. Her birine sorunları ve sıkıntıları kaymakamlıklarda kurulan zarar ziyan komisyonlarına zarar tespitlerini aktarmalarını söyledim. Kendimde Düzce Valimiz Sayın Zülkif Dağlı başkanlığında kurulan kriz merkezinde bizzat ilk ağızdan sorunları ve sıkıntıları anlattım. İnşallah en kısa süre içerisinde toparlanacak olan tesislerimiz yaz aylarında yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapmaya devam edecek’ dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
29.07.2019
08:49

hadi ordan ...sen hiç bir şey yapamazsın ....

Katılıyorum   Katılmıyorum
%59,58
Susan Adam
28.07.2019
17:54

Raftik guzel bir su siporu fakat herturlu uygunsuz faliyetler bu tesislerde faliyet gostermekte vali. Kaymakam baskanlarin kulanmasiniiyi bililer sade su camur zararlari istimlak paralarinialdilar kayiplari malzemeleri saklayip sel aldi deyip odeme talep edmeleri nedeni d soymak

Katılıyorum   Katılmıyorum
%49,36
Koylu


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.