Vali Amcasından Temiz Su İstedi

Vali Amcasından Temiz Su İstedi

Geçtiğimiz haftalarda ekranlara getirdiğimiz Gümüşpınar Mahallesi’ndeki sulama kanalında yaşanan kirliliğin ardından Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ve Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, mahalle yakınında bulunan sanayi kuruluşlarından sızan kirliliğin giderileceğini dile getirmişti.

Ancak kirliliğin devam etmesi üzerine mahalle sakinleri isyan etti. Evlerinin hemen yanından geçen sulama kanalındaki kirlilik nedeniyle nefes alamadığını dile getiren 9 yaşındaki Sıla Gel, Vali Zülkif Dağlı’dan yardım istedi.


Gümüşpınar köyü’nde yaşanan ve geçtiğimiz aylarda ekranlara getirdiğimiz kirlilik bir türlü bitmiyor. Daha önce haftasonu tatilini keserek soruna eğilen kirliliğe neden olan kaynağı bularak uyarıda bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurhan Kartal, mahalle sakinlerine söz vermişti. Ancak kirlilik halen devam edince mahalle sakinleri isyan etti. Evlerinin hemen yanından kirliliğin yaşandığı sulama kanalı geçen Selahattin Gel; yıllardır aynı sorunu yaşadıklarını dile getirerek, kirliliğe bir türlü dur denilemediğini dile getirdi. Selahattin Gel; “Yıllardır biz aynı sorunu yaşıyoruz. Mahallemizde kanala sanayi kuruluşları kirli sularını attıkları için kanal kirli akıyor. Hal böyle olunca kokudan burada yaşanamıyor. Ayrıca kanaldan su içen hayvanlarda ölüyorlar. Toplu balık ölümleri yaşanıyor. Bizim çocuklarımız var, kanala girecekler, hasta olacaklar diye korku içinde yaşıyoruz. Ayrıca kanala kirli sularını bırakan sanayi kuruluşları ağaç işleri yaptıkları için arıtmaları kanalizasyona bağlandığında kanalizasyonda odun parçalarıyla doluyor tıkanma yapıyor. Kanalizasyon suları da benim bahçemden çıkıyor. Evimi bahçemi kanalizasyon suları basıyor” dedi.


Kanalın yanında ve mahallede oyun oynayamadıklarını belirten 9 yaşındaki sıla Gel ise, “Kanaldaki su kirlendiğinde çok kötü kokuyor. Evimizin yanında oyun oynayamıyoruz. Ayrıca çevre çok geniş olduğu için koku her yere yayılıyor. Hasta olmaktan korkuyoruz. Vali amca bize yardım et. Suyun temiz akmasını istiyoruz” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.