Kızılay’dan Sosyetik Anma

Kızılay’dan Sosyetik Anma

17 Ağustos depreminin 20 yılında Türk Kızılayı tarafından Uluslararası lüks otelde düzenlenen Vefa Gecesi tepkilere neden oldu. Yaklaşık 18 bin kişinin hayatını kaybettiği Marmara Depreminin yıldönümü etkinlikleri programına konulan lüks otelde vefa gecesi yapılmasına vatandaşlar ve bağışçılar tepki gösterirken, Deprem anıtı, Valilik ve Belediye konferans salonları, kültür merkezleri varken neden lüks otelde vefa gecesi düzenlendiği ise bir türlü anlaşılamadı.

Afet durumlarında afetzedelere yardım eli uzatması için kurulan, dünyanın en ücra köşelerine kadar yardım götürerek ülkelerin saygınlığını kazanan Türk Kızılayı,  yaklaşık 18 bin insanın hayatını kaybettiği binlerce insanın sakat, binlerce insanın evsiz kaldığı Marmara Depremi’nin yıldönümünde Dünyanın önde gelen lüks otel zincirinin Kocaeli’de bulunan otelinde vefa gecesi adı altında gece düzenledi. 17 Ağustos depreminin yıldönümü anma etkinlikleri programına da konulan gece için lüks otelin neden seçildiği anlaşılamazken dünyanın en sosyetik isimlerinden olan Paris Hilton’a ait otelde yapılmasına vatandaşlar ve bağışçılardan tepki yağdı.

Depremin merkez üsleri arasında yer alan Kocaeli’de düzenlenen etkinliklerin neden devlete ait kültür merkezi, konferans salonlarında değil de lüks otelde düzenlendiğine bir anlam veremeyen vatandaşlar ve bağışçılar; “Kızılayı vatandaşın yanında biliyorduk. Kızılay’da sosyete modasına uydu” dediler.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.