Mustafa Kayıkçı Uyardı

Mustafa Kayıkçı Uyardı

Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı ( DESOB) Mustafa Kayıkcı, Ramazan ayı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Kayıkcı, yayınladığı mesajda  kayıt dışı tezgahlarda gıda satışı yapan yerlere de dikkat çekerek ' Merdiven altı tabir ettiğimiz kayıt dışı tezgahlarda satış yapan yerlerden gıda ürünü alınmamalı' dedi.

DESOB Başkanı Mustafa Kayıkcı yayınladığı Ramazan mesajında şu görüşlere yer verdi "  Ramazan ayı, Müslüman aleminin en rahmetli ve bereketli ayıdır. Ramazan;  Sağlık ve mutluluğun sadece mideyi doldurmakla olmadığını öğreten, ruhu yükselten, özlenip sevinç ve ümitle karşılanan mukaddes bir aydır.  Ramazan, bedenlere şifa, gönüllere safa bahşeden, rahmet, mağfiret, bereket  ve müjdelerle dolu bir aydır. Çünkü kutsal kitabımız Kur´an bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Kur´an´ da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "Kadir Gecesi" yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca İslam´ın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayı, Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona "on bir ayın sultanı" denilmiştir. ´Ramazan ayı´ bağışlanmanın, yardımlaşmanın ve ibadetin doruğa çıktığı çok önemli bir aydır. Ramazan ayı varlığımızı anlamak, bağışlanmak, toplumsal değerlerimizi daha da geliştirmek için çok önemlidir."

On bir ayın sultanı Ramazan ayında ağzımızın tadının kaçmaması için merdiven altı üretimden uzak durulması gerektiğini belirten DESOB Başkanı Kayıkcı, 'Mübarek Ramazan ayında, merdiven altında ucuz ve kalitesiz üretim yaparak insan sağlığını hiçe sayan fırsatçıların sayısı artıyor. Vatandaşlarımız bu fırsatçılara mahal vermemek için Ramazan alışverişlerini yaparken piyasanın altında satılan ürünlere şüpheyle yaklaşmalı. Hayır için hazırlanan yardım paketlerine bile tarihi geçmiş ya da bozulmuş ürünleri koyarak piyasanın altında satan yerler var. Üç kuruşa tenezzül eden ve insan sağlığını hiçe sayan bu fırsatçılara mahal verilmemeli . Bildiğimiz ve tanıdığımız esnaftan alışveriş yapmalıyız. Ürünlerin üzerinde yazan özelliklerle, satılan ürünlerin içeriklerinin aynı olmasına, satılan yerin hijyen açısından uygun olup olmadığına dikkat etmeliyiz. Ürünlerin etiketini ve içindekileri çok iyi okumalıyız. Bunu yanı sıra alışveriş yapacağımız yeri de özenle seçmeliyiz. Esnafımızda her yiyeceğin en tazesi ve kalitelisi var. Mahallenizdeki bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi kim olursa olsun kendi yemediği bir ürünü müşterisine satmaz. Bu Ramazan'da güvenilir gıda ürünleriyle masamızı donatalım ki ağzımızın tadı kaçmasın' şeklinde konuştu.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.