Kapasite Düzce'ye Yetmiyordu

Kapasite Düzce'ye Yetmiyordu

Düzce Valiliği öncülüğünde Sağlık Bakanlığının katkıları ile Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesine 280 Bin TL değerinde 4 adet Ventilatör (Temel Yaşam Destek Ünitesi) alınıyor. Böylece Hastanenin yoğun bakım servisininin kapasitesi artırılmış olacak.Bilindiği üzere yoğun bakım ünitesi kapasitesi Düzce'deki hastalara yetmediği için çevre illere sevk ediliyorlardı.Bu durum refakatçi ve hastalara büyük külfet e eziyet yaratıyordu.

 Düzce Valiliği 4 adet Vantilatör (Teme Yaşam Destek Ünitesi) cihazının temini için Sağlık Bakanlığı Genel Bütçe kaynaklarından ödenek çıkartarak, Devlet Malzeme Ofisi (DMO) üzerinden alımını gerçekleştirdi. Sözleşmede yer alan teslimat sürecinin tamamlanmasının ardından cihazları faaliyete geçecek.

 Aziziye Mahallesinde hizmet vermekte olan 400 yataklı Düzce Atatürk Devlet Hastanesindeki yoğun bakım kapasitesinin arttırılarak il dışı sevk sayılarının en aza indirilmesi amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda çalışmalar başlatıldı.

Sağlık Müdürlüğünün yürütülen çalışmalar ile mevcut yoğun bakım servislerinin kapasitelerinin arttırılması ve daha fazla hastaya hizmet verir hale gelmesi amaçlanıyor. Kazandırılan bu cihazlar özellikle yoğun bakım servislerinde vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak.

Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde mevcut 19 olan ventilatör sayısına 4 adet daha ventilatör (solunum cihazı) ilave edilerek toplamda 23 ventilatör cihazı ile hizmet verilecek. Modern hizmet anlayışıyla ilimizin sağlık alanında marka bir şehir olması yönünde çalışmalar devam ediyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.