Düzceli kadınlar daha sağlıklı olacak

Atatürk Devlet Hastanesi yeni ünitesini hayata geçirdi. Aile planlamasından üreme sağlığına, emzirmeden sütü kesilmiş annelerin yeniden emzirebilmesine kadar kadın sağlığı ile ilgili eğitim ve danışmanlık hizmeti vermesi planlanan ünite faaliyete geçti.

Atatürk Devlet Hastanesi kadın sağlığına daha da çok önem verecek. İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Aile Planlaması - Üreme Sağlığı Birimi ve Emzirme - Relaktasyon Birimi tarafından Düzce Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde açılan danışmanlık ve eğitim ünitesi ile birlikte kadınlar her türlü konuda bu ünitede eğitim ve danışmanlık alabilecekler. Yeni ünite ile ilgili bilgiler veren Kadın Hasalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Duygu Mutlu; “Birimimiz çok yeni. 1 Temmuz’da hayata geçirildi. Aile Planlaması - Üreme Sağlığı, Emzirme - Relaktasyon Ünitesi. Aile planlaması denildiği zaman, çiftlerin dilediği zaman, dilediği sayıda ve dilediği zaman aralıklarında çocuk sahibi olmasını planlıyoruz. Danışmanlık hizmetini veriyoruz. Yine üreme sağlığı ile ilgili hastalarımıza danışmanlık hizmeti veriyoruz. Bunların dışında emzirme ve relaktasyon danışmanlık hizmetlerini de veriyoruz. Yeni doğum yapmış annelerimize emzirme ile ilgili sorunları olduğunda ve Relaktasyon merkezimizde de emzirmeye ara vermiş, bir süre emzirememiş ya da hiç emzirme fırsatı bulamamış ve ya evlat edinmiş annelere yeniden emzirmeye başlamasına yardımcı oluyoruz. Hem bu konularda çok fazla hasta geliyordu hem de Düzce’de bunun açığını gördük. Hastalarımızdan gelerek danışmanlık hizmeti almak istediklerini söyleyenler oluyordu. Aile planlaması ile ilgili büyük bir açık vardı. Yine aynı şekilde doğum sonrası annelerimize doğum sonrası emzirmeye teşvik için böyle bir birim kurarsak daha düzenli eğitim vermiş oluruz düşüncesi ile hem de hastalardan gelen talepler doğrultusunda Başhekimimizle de görüştük. Oda sağolsun olumlu cevap verdi, destekledi ve ünitemizi kurduk. Emekleri geçen Başhekimimiz Op. Dr. Hamid Özmen ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ebru Yavuz’a çok teşekkür ediyorum” dedi.    

Üniteye kimlerin başvurabileceğini de anlatan Op. Dr. Duygu Mutlu; “Atatürk Devlet Hastanesi zemin katında hizmet veren Aile Planlaması, Üreme Sağlığı, Emzirme ve Relaktasyon ünitesinde eğitim veya danışmanlık hizmeti almak isteyen bayanlar ise haftanın 5 günü mesai saatlerinde açık olan Kadın Hastalıkları ve Doğum polikliniğine giderek danışmanlık hizmeti almak istediklerini ya da eğitim almak istediklerini dile getirmeleri yeterli olacak” dedi. 

 

Kadınlar sağlıkları ile ilgili her konuda danışabilecekler

Aile Planlaması, Üreme sağlığı, emzirme ve relaktasyon ünitesinde çiftlerin istedikleri zaman, istedikleri sayıda istedikleri zaman aralığında çocuk sahibi olabilmeleri, çok sık aralıklarla çok fazla sayıdaki gebelik engellenerek erken doğum ve beraberinde getirdiği riskler önleme, anne ve bebek ölümleri azalması, doğumun daha sağlıklı şekilde gerçekleşmesi konularının yanı sıra sağlıkla doğan bir bebeğin de sağlıkla büyüyüp gelişmesinde çok önemli yer tutan anne sütü ve emzirme konusunda da annelerin desteklemesi için gereken danışmanlığı ve eğitimleri verecek. Ayrıca ünite ücretsiz RİA uygulamaları, kondom ve doğum kontrol hapı sağlayacak.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
7.09.2019
00:40

Düzcemize hayırlı olsun. Duygu Mutlu hocam harika bir doktordur Allah ondan razı olsun. Herkeze tavsiyemdir.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,14
F. Yıldırım
11.07.2019
20:44

Çok güzel bir uygulama olmuş

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,16
Melisa
11.07.2019
19:11

Tüm Düzce kadınlarına hayırlı uğurlu olsun. Doktorumuz Duygu Hanımdan çok memnunuz emeklerinden dolayı teşekkür ederiz

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,54
Safiye Öztürk


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.