Siyasiler, Yetkililer Bu Ayıpta Düzce’ye Yeter

Düzce’ye üniversite ve tıp fakültesini kazandıran milletvekili Necmi Hoşver’in yeğeni Tamer Hoşver’in vefatının ardından yeğeni Ezlem Hoşver Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı duygu dolu paylaşımla okuyanların yüreklerini sızlattı. Gazete burasıdüzce Fatih Melih Maradit'in haberi sonrasında ,Ezlem Hoşver Yılmaz paylaşımın ardından ise acı gerçek ortaya çıktı.

Düzce’ye Tıp Fakültesi gibi elzem bir fakülte kazandıran Düzce Milletvekili Necmi Hoşver’in yeğeni doktorsuzluğun kurbanı olarak yaşamını yitirdi.

19 Ağustos’ta geçirdiği kalp krizi sonrası Düzce’de kardiyolog olmadığı için Ambulans ile Bolu’ya sevk edilen Bolu Eski Milletvekili Düzceli Necmi Hoşver’in yeğeni Tamer Hoşver hayatını kaybetti. Gözyaşları arasında toprağa verilen Tamer Hoşver’in vefatının ardından Tamer Hoşver’in yeğeni Ezlem Hoşver Yılmaz, sosyal medya hesabından duygu dolu paylaşım yaptı. Paylaşımında Tamer Hoşver’in son dakikalarını anlatan Ezlem Hoşver Yılmaz, acı gerçeği de gözler önüne serdi.

 

Siyasiler ve yetkililer bu ayıpta herkese yeter

Ezlem Hoşver Yılmaz’ın paylaşımının ardında ise Düzce’ye, Düzce Üniversitesinin yanı sıra TIP Fakültesi kazandıran Necmi Hoşver’in yeğeni zamanında müdahalesi yapılmayan kalp krizine yenik düştüğü ortaya çıktı. Bu acı gerçek ve doktorlar yetişsin diye tıp fakültesini kazandıran eski milletvekilinin yeğeninin olmayan doktorlar nedeniyle hayatını kaybetmesi büyük ayıp olarak başta milletvekilleri olmak üzere şehrin yetkililerine yetecek bigi görünüyor.

Ezlem Hoşver Yılmaz ise paylaşımında; “19 Temmuz Pazartesi günü amcamız Tamer Hoşver kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Onu ölüme götüren bu süreçten bahsetmek istiyorum. Amcam sabah göğsünde ağrı şikayeti ile Düzce Devlet Hastanesine gidiyor. Acilde muayene eden doktor birseyin yok diyerek onu göndermeye çalışıyor. Amcam ben kendimi iyi hissetmiyorum bu normal bir durum değil diye ısrar edince tekrar detaylı kontrol ediliyor ve kalp krizi geçirdigi, bir damarın tıkalı olduğu, acil anjiyo yapılıp stent takilmasi gerektiği ancak hastanede kardiyolog ve stent olmadığı soyleniyor.

Bu noktada biraz bilgi vermek gerekirse Düzce Devlet Hastanesi yakin zamanda  açılan bir hastane. Dışarıdan bakılınca çok devasa bir hastane, öyle ki içinde kaybolabilirsiniz. Başarılı bir inşaat projesi olduğu gerçek ancak bu kadar büyüklükte bir hastanenin anjiyo yapacak personeli ve stenti olmaması akıl alır gibi değil.

Düzce'de devlet hastanesi disinda bir tane araştırma bir de özel hastane var. Fakat  amcam bir ambulans ile en iyi ihtimalle 1 saat uzaklıktaki Bolu Devlet Hastanesi ne gönderiliyor. Ne yazık ki yolda iki kez fenalaşıp Bolu ya ulaşamadan ambulansta  hayatini kaybediyor.  Aynı gün bir kişi daha aynı şekilde kalp krizi sonucu ambulansta yaşamını yitiriyor.

Amcam henüz 49 yaşında hayat dolu, guleryuzlu ve sapasaglam bir insandi. Ardında 3 evlat, bir eş, bir anne, kardeşler ve bir aile birakti. Pek tabii ki takdiri ilahiye inanıyoruz ancak yaşanan olaylar ihmalden de öte tam bir cinayet. Bu trajediyi baskalari da yasamasin diye yetkilerin hastanelerin durumunu gözden geçirip nicelik kadar niteliğe de önem vermesi gerektiğini düşünüyoruz. Koskoca bir ilde kalp krizi geçiren bir hastanin tedavi edilemez olması ne kadar acı. Bu olay doğuda ücra bir yerde değil Istanbul - Ankara - Bursa gibi metropollere 2.5 saat uzaklıkta bir şehirde yaşandı. Devlet bu kadar merkezi bir yere dahi yeterli sağlık hizmeti veremiyorsa benim soyleyecek tek sözüm var: Yazıklar olsun bu güne kadar çalışıp devlete verdiğim vergilere... @fatih_m_maradit e yazısı için teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
5.09.2019
14:52

İktidar mv atıyorlar düzce hasteneye dktor ataması yapıldı diye birkerdolok yoksa sitent takılımıyorsa insanlık ayıbı yöneticilerin kafası başka bel aşağı calıştığına göre düzce halkı bunlardan ne bekliyor adli konuları hemen yask getirip herşeyi vatandaştan saklamakla bir yere varılmaz herşey. Yanlışlar düzcede duyulur arkadaşımıza allah rahmet eylesin yakınlarına da sabır metanet dilerim

Katılıyorum   Katılmıyorum
%48,46
Zeki ovalı
4.09.2019
09:52

aslında bu gibi mağduriyet yaşayanların bildirmesi lazım ki daha sonra yaşanacak kötü olaylar engel olunsun

Katılıyorum   Katılmıyorum
%57,00
sedat
4.09.2019
09:50

YAZIKLAR OLSUN BU DÜZCENİN DURUMUNA

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,15
DÜZCELİ
3.09.2019
09:58

Allah rahmet eylesin geride kalan ailesine allah sabır versin

Katılıyorum   Katılmıyorum
%43,49
Birol oğuz
2.09.2019
22:41

Tamerin kendi beni çok üzdü ama o küçücük oğlunun gözyaşları içimi yaktı gözümün önünden gitmiyor fatih beyide ezlem ide tebrik ediyorum

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,87
Filiz kahraman
2.09.2019
20:08

Gerçekten doğru Tamer abimizdi ondan birkaçgün önce Tayfun abimizide aynı şekilde ihmalden kaybetdik ne yazıkki gidenler gitti ya ihmaller var ise herkes sorumlu sağlık müdürü milletvekilleri herkes bunların hesabını kim verecek yazık deyilmi bu insanlara ve aillelerine Japon yada olsa sorumlu herkes istifa ederdi ama bizde nerede o haysiyetli vekiller ve sağlık müdürü ver yesinler sadece hepisi ama hepisi suçlu inşallah hesabı öbürdünyaya kalmaz bu ihmalin hesabını verirler inşallah bizlerin canları yandı ensevdiklerimizle başkalarının canı yanmadan acilen önlemler alınmalı AKP İLbaşkanını sayın valimizi ve değeri olmayan vekilleri acilen göreve davet ediyoruz DÜZCE Halkı adına tabi bunu okuyupda anlayana

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,45
Vatandaş
2.09.2019
19:55

Aynen katılıyorum kapılarda güvenlik içeri kimse alınmıyor icerde yaş günü kutluyorlar. Normal serviste olabilir ama acilde yakışmıyor. Yok derlerse 30 ağustos akşamı kameralara baksınlar

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,20
Mehmet arslan


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.