Zehir Soluyoruz

Zehir Soluyoruz

Yeşilliğiyle anılan Düzce, Rize, Artvin, Mersin ya da Muğla gibi kentler dahil pekçok şehirde parçacık maddeler seviyeleri tehlikeli düzeylere yükseldi.

 

Havayı kirleten çok sayıda gaz var. Bunlardan bazıları ozon, nitrojen dioksit ve sülfür dioksit. Türkiye'de hava kirliliğinin yılda ortalama 37.000 erken ölüme yol açtığı tahmin ediliyor. Kirli havadaki en zararlı şeyler ise küçük asılı parçacık maddeler (PM) PM2.5 o kadar küçük bir madde ki, solunum sistemi üzerinden kana bile karışabiliyor. İnsan sağlığını nasıl etkiliyor? Düşük doğum ağırlığı . Astım ve ilerleyen yaşlarda solunum yolu yetmezliği. Akut zatürre.

Kentler ne yapabilir?

Daha fazla raylı sistem taşımacılığı. Isınmada temiz enerji kullanımının artırılması. Daha fazla geri dönüşüm. Daha fazla elektrikli araba . Türkiye, Avrupa'nın en büyük yenilenebilir enerji potansiyeline sahip ülkelerinden birisi olarak görülüyor. Güneş ve rüzgar enerjisinin yanı sıra jeotermal enerji kaynakları da bulunuyor. Yeşilliğiyle anılan Düzce, Rize, Artvin, Mersin ya da Muğla gibi kentler dahil pekçok şehirde PM seviyeleri tehlikeli düzeylere yükseldi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.