Atay Yılmaz’dan; “Atatürkçüler birleşin” çağrısı

Atay Yılmaz’dan; “Atatürkçüler birleşin” çağrısı

Yüksek Seçim Kurulu tarafından İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesi yönünde verdiği kararın ardından Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi bir açıklama yaptı. Şube Başkanı Atay Yılmaz’ın yaptığı açıklamada; Tek adam rejiminden parlamenter rejime dönülmesi gerektiği vurgusu yapıldı.
İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı seçimleri hafta başında Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilmişti. YSK ilk kararında CHP Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazandığını açıklayarak mezbatasını vermişti. Bu sürecin ardından YSK, AK Parti’nin iptal talebini kabul etti ve seçimlerin tekrarlanmasına karar verdi. YSK’nın bu kararının ardından Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi bir basın açıklaması yaparak kararı eleştirdi. Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi adına basın açıklaması yapan ADD Düzce Şube Başkanı Atay Yılmaz, tek kişi rejiminin ülkede kaos ve baskıcı bir rejim uyguladığını iddia ederek yaptığı basın açıklamasında; “İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerini yenilenmesi kararı, hukuki, vicdani ve milli değildir. Yüksek seçim kurulu, milli iradeyi dikkate almamıştır, yok saymıştır. Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce şubesi olarak bu konudaki fikirlerimizi maddeler halinde Düzce halkı ile paylaşmayı uygun bulduk.
1-  Bugün yaşanan siyasi kaosun sorumlusu, tek kişi rejimidir. Tek kişi rejimi giderek daha otoriter, daha baskıcı ve milli iradeyi inkar edici bir yapıya bürünmüştür.
2-  Yüksek seçim kurulunun bu kararı ile, İstanbul’daki yurttaşlarımızın ve Türkiye”deki yurttaşlarımızın tümünün iradesine darbe vurulmuştur.
3-  Milli iradeye darbenin failleri bellidir. Yüksek seçim kurulu kararı, 24 Haziran 2018 seçimlerini de tartışmalı hale getirmiştir. Bu durumda 24 Haziran seçimleri de derhal yenilenmelidir.
4-  Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi olarak bütün cumhuriyetçi güçlerin, “Atatürk devrimi” ortak paydasında hemen buluşarak, milli iradeye sahip çıkmalarını ve tarihi bir sorumlulukla karşı karşıya bulunduklarını ifade ediyoruz.
5-  Cumhuriyetçi güçlerin birlikteliği için genel merkezimiz siyasi partiler, ve tüm demokratik kitle örgütleri ile, sendikalarla görüşmelere başlamıştır. 
6-  Türkiye cumhuriyetinin temelinde var olan milli irade ilkesine sahip çıkmak, tek kişi rejimini çoğulcu parlamenter rejime dönüştürmek için demokrasiye tüm gücümüzle sarılacağız.
7-  Gazi meçlisin yetkilerini iade edecek, Türkiye”ye demokrasiyi getirecek hukukun üstünlüğünü ve özgürlükleri savunacak milli mücadele çatısı, Atatürkçü Düşünce Derneğidir. Atatürkçü düşünce, gerçek Türkiye ittifakı, gerçek Türkiye zeminidir. 
8-  Derneğimiz bir ve bütün olarak 23 Haziran 2019 da milli irade tekrar kazansın, milletimiz bölünmesin, ayrışmasın, terör örgütleri ve Türkiye cumhuriyeti düşmanı odaklar sevinmesin diye, tüm şubeleri ile ve üyeleri ile birlikte demokrasi mücadelesini daha büyük kararlılıkla sürdürecektir. 
9-  Milli mücadelemizin 100. Yılında, Atatürk”ün izinde yeniden milli mücadelenin tek adresi Atatürkçü düşüncedir. 
10-  23 Haziran 2019 da Türkiye kazanacak demokrasi kazanacak Atatürk devrimleri kazanacak” ifadelerine yer verdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.