Oy Birliği ile Kuruldu AK Parti ile Fes Edildi

İyi Partili Meclis Üyelerinin önerisi ve meclisin bütün üyelerinin oyları ile kabul edilen geçmiş dönemi araştırma komisyonu kurulmasından 40 gün sonra başladığı toplantılarında çıkan krizin ardından, Belediye Meclisi’ne getirilen raporu da kabul görmedi.  Kurulurken oy veren AK Partili Meclis üyeleri raporu kabul etmedi.

İyi Parti Meclis üyeleri tarafından meclis genel kuruluna verilen önerge ile kurulmasına karar verilen ve bütün meclis üyelerinin oy birliği ile kurulan geçmiş dönemi araştırma komisyonu üyeleri seçilerek çalışmalar başlamıştı. Üyeleri seçilmesine karşın 40 gün sonra toplantılara başlayan komisyon için hukukçuların böyle bir komisyon kurulamaz yönünde görüş bildirmelerinin ardından da komisyonda çatlaklar oluşmuştu. CHP’li üyeler, komisyonun çalıştırılmadığını iddia ederek komisyon toplantılarına katılmayacaklarını açıklamışlardı.

Hukuka aykırı olduğu ileri sürülen komisyonun önerisi ile konu Düzce Belediye Meclisi Ekim ayı ilk toplantısında gündeme geldi. Kurulan komisyonun iptal edilmesi yönünde ki karar AK Partili 14 üyenin oyları ile kabul edildi.

Oylama katılmayan MHP, CHP ve İYİ Partili üyeler ise alkışlar eşliğinde meclis salonunun terk ettiler.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
8.10.2019
08:10

Neyi arastiracaklardi hepsi birden bu işler yapılırken sade el kaldiriyordular ne oluyor soranmi vardı kendi yolsuzluklarinimi arastiracaklar

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,15
Yılmaz Demircioğlu


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.