“Evleri boşaltılanlar için devlet barınma sağlaycak”

“Evleri boşaltılanlar için devlet barınma sağlaycak”

Düzce’de gelenek haline gelen siyasi partilerin il başkanları toplantısının üçüncüsü Saadet Partisi İl Başkanlığı’nda Birkan Mertol’un ev sahipliğinde yapıldı.

Düzce’de her ay düzenli olarak yapılan ve her toplantıya bir siyasi parti il başkanının ev sahipliği yaptığı toplantının 3.’ncüsü de gerçekleştirildi. Saadet Partisi İl Başkanlığı’nda yapılan toplantıya Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Metrolu ev sahipliği yaptı. Düzce ile ilgili güncel konuların masaya yatırıldığı toplantının açılışında konuşan Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol; toplantıların gelenekselleştiğini belirterek, Türkiye’ye örnek olacak bir organizasyona imza attıklarını söyledi. Toplantıların Türkiye’de sadece birkaç ilde yapıldığının altını çizen Birkan Mertol, toplantıların devam etmesini dilediklerini de ifade etti.

İyi Parti İl Başkanı Yunus Özay Er’in şehirdışında olması nedeniyle katılmadığı toplantıya AK Parti İL Başkanı Mustafa Keskin, MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, CHP İl Başkanı İlhan Duru, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Engin Bedir, Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Nezir Merttürk, Demokrat Parti İl Başkanı Mithat Ceylan katıldı.

Siyasi Parti İl Başkanları adına açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin ise toplantının ana gündem maddesinin Düzce’nin yaşadığı sel felaketi olduğunu belirterek; “Sel felaketinin yaşandığı günden bu yana Düzce’deki bütün siyasi partiler afet bölgesinde çalışmalara katılıp, yardımlarda bulundular. Bölgeye bazı bakanlarımızda geldi. O bölgedeki çalışmalar bakanlarımızın gelmesiyle çalışmalarda hız kazandı. Çok kısa süre içinde bölgede hayatın normalleşmesi için çalışmalar yapılıyor” dedi.

 

KARATAVUK’UN BİR MAHALLESİ BOŞALTILACAK

Yaşsanan sel, su baskını ve heyelanlarda hasar gören bölgede yeniden imar çalışması yapılacağını belirten Mustafa Keskin; “Bölgede sadece Karatavuk Köyü’ne bağlı bir mahallenin boşaltıldı. Mahalle boşaltılmasıyla birlikte oradaki insanlarımızda devletin sağladığı evlerde oturacaklar. O insanlar için nasıl bir çözüm bulunacağı üzerinde görevli müdürlüklerimiz ve bakanlıklar çalışıyor. Ancak bütün bunlar için öncelikli olarak ekiplerimiz bölgede hasar tespit çalışmasını bitirmeleri gerekiyor. Her şey ondan sonra netleşecek” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.