Doğa 9 bin boş ilaç kutusundan kurtuldu

Doğa 9 bin boş ilaç kutusundan kurtuldu

Düzce Ziraat Odası tarafından başlatılan kampanya ile çiftçilerin ürünlerine attıkları ilaçların boş kutularının toplanmasına ve karşılığında da belli bir ücret ödenmesine karar verilmişti. Kampanya ile birlikte Düzce Ziraat Odası’na 9 bin adet boş ilaç kutusu getirildi. 


Düzce Ziraat Odası Yönetim Kurulu’nun aldığı kararla Düzce ve çevre illerde bahçelerine zirai ilaç atan çiftçilerin boş ilaç kutularının sulara ve doğaya zarar vermemesi için toplatılmasına karar verilmişti. Kampanyanın duyurulması ile harekete geçen çiftçiler boş ilaç kutularını Düzce Ziraat Odası’na götürdüler. Düzce Ziraat Odası yeni başlayan kampanyaya katılımın az olacağını düşünürken 9 bin adet boş kutu çiftçiler tarafından toplandı. Toplanan boş kutular imha edilmek üzere geri dönüşüm tesislerine gönderildi. 
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, “Düzce Ziraat Odası 06 Nisan 2019 tarihli Yönetim Kurulumuzun önerisi ile 13 Nisan 2019  tarihli 3 nolu karar ile boş ilaç kutularının  çevreye verdiği zarar bütün canlıların ölümü doğada kalıcı hasar bırakması açısından çevreci kampanya başlatmıştık. Bu kampanyayı Merkez İlçe olarak yapmıştık. Ancak o kadar  çok ilgi ile karşılandık ki 1000  adet kutu toplanır mı diye düşünürken bütün ilçelerimizden ve hatta Ereğli, Karasu, Kocaeli Hendek gibi ilimiz dışından da rağbet görerek 9 bin adet ilaç kutusu topladık. Karşılığında 9 bin lira para ödedik. Şu anlaşılıyor ki 2020 yılında Düzce Merkez Ziraat Odası olarak bizim tek başımıza yapmamız maddi olarak imkansız görünüyor. Bu kampanyayı önümüzdeki yıl İl Özel İdaresi, Valiliğimiz, Belediyelerimiz, ilçe Ziraat Odalarımız destek  vermelidirler. Bu kampanyaya basın olarak desek verdiğiniz için çok teşekkür eder, 2019 yılının çiftçilerimize bol kazançlı, bol bereketli bir yıl olmasını temenni ediyoruz” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
6.08.2019
12:00

TEŞEKKÜRLER ZİRAAT ODASINA, ASLINDA BU İLAÇLARI SATANLARIN BOŞ KUTULARINI GERİ ALMALARI DAHA GÜVENİLİR OLUR, ESKİDEN TARLALAR KOŞULDUĞU VAKİTLERDE HER ÇEŞİT KUŞ YEMLENMEK İÇİN TARLALARA AKIN EDERDİ ŞİMDİ İSE TEK TÜK KARGALAR GELİYOR, YANİ KUŞ ÇEŞİTLERİNDE ÇOK BÜYÜK AZALMALAR VAR, BUNUN SEBEBİ İLAÇLAMA VE BOŞALAN KUTULARIN TARLALARA ATILMASIDIR.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%43,40
SATANLAR BOŞ KUTULARI GERİ TOPLASINLAR


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.