Borsa tahmini rekolteyi beğenmedi iddiası

Borsa tahmini rekolteyi beğenmedi

Fındık sezonuna haftalar kala üreticinin gözü kulağı fiyatları belirleyen Düzce Ticaret Borsasında. Ancak iddialara göre geçen sene de tahmini rekolteyi az bularak imzalamayan Düzce Ticaret Borsası aynı politikayı bu sene de uyguluyor. Geçen yıla göre yüzde 40 artış olması beklenmesine rağmen Düzce Ticaret Borsası tahmini rekolteyi imzalamıyor.


Fındık sezonunun başlamasına haftalar kaldı. Başta siyasiler olmak üzere birçok STK’da geçen yıllarda zarar eden fındık üreticisinin bu sene zarar etmemesi için çalışmalarına hız verdi. Milletvekillerinin birçok bakan ve bakanlık bürokratlarıyla görüştüğü fındık fiyatları konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da yapılan toplantılarla bilgilendirildi. 
Yapılan çalışmalar arasında tahmini rekolte belirleme komisyonu çalışmaları da yer alıyor. Ancak iddialara göre komisyonun belirlediği tahmini rekolteyi beğenmeyen Düzce Ticaret Borsası, komisyonun belirlediği tahmini rekolteyi imzalamıyor. Geçen yıl 56 bin ton civarında çıkan rekolte, resmiyete dökülemediği için fiyatlar sezon başında 10 TL seviyelerinde kalmıştı. Aynı politikayı bu senede sürdüren Ticaret Borası geçen yıla oranla yüzde 40 artış beklenen tahmini rekolteyi bu sene de az bulunca imza yine Ticaret Borsası’nda takıldı. 


Fındık üreticilerinin yıl içinde sık sık gündeme getirdiği fındık rekoltesini yüksek göstermeye çalışarak fiyatları düşük tutmaya çalışanlar var açıklamalarının ardından Borsanın tahmini rekolteyi imzalamaması da üreticilerin tepkisine neden oluyor.


Ticaret Borsası kime hizmet ediyor
Maliyet rakamları ortadayken tahmini rekolte belirlenmesine rağmen, rekolteyi az bulan Düzce Ticaret Borsasının rekolte miktarını az bularak imzalamaması ise üreticilerin Ticaret Borsası kimlere hizmet ediyor sorusunu sormasına neden oluyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
18.07.2019
08:57

Düzce Ticaret Borsası, geçmiş dönemlerde Karadeniz'de fındık fiyatı açıklanmadığında koskoca sayfa ile sevinçle bunu duyurmuştu. Biraz değinelim bu konuya, kimdir başkanı? Nurettin Karslıoğlu. Ne iş yapar? Güçlü Fındık firmasının sahibi. Kızı da benzer sektörde işletmeci. Yani fındık tüccarları. Eee, ne olur? fındık fiyatını artırırlar mı? Hayır. Arşivden araştırın, Çoban mevkiindeki karayolları arsasını bu şahıs, yabancı ortağı ile satınaldı 10.700.000 TL vererek. Kim bu İtalyan ortak acaba? :) Kuzu, yıllardır kurda emanet. Yazdıklarım yanlış ise aksini ispat ederler. Biz de pardon deriz.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%63,04
Aa


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.