Düzceli kadınlar Artemisia Tıbbi Bitki Bahçesinde

Düzceli kadınlar Artemisia Tıbbi Bitki Bahçesinde

Düzceli kadınlar Artemisia Tıbbi Bitki Bahçesinde

Düzce Üniversitesi Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörlüğü çalışmaları kapsamında Düzce’nin Gümüşova, Gölyaka ve Kaynaşlı ilçelerinden kadın çiftçiler Öğr. Gör. Selime Semra Erol ve Öğr. Gör. Mehmet Fatih Çakır ile beraber Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü (ABKMAE) Tıbbi Bitki Laboratuvarını, Mantar Mükemmeliyet Merkezini ve Artemisia Tıbbi Bitki Bahçesini ziyaret etti.

 

 Ziyaret kapsamında ABKMAE Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölüm Başkanı Dr. Ahmet Bircan Tınmaz, Düzceli kadın çiftçilere yönelik tıbbi aromatik bitkiler ile ilgili saha çalışmaları hakkında teknik bilgilendirme yaptı. Mantarcılık bölümünde görevli Mühendis Burak Baybaş, Mantar Mükemmeliyet Merkezinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktarırken, Artemisia Tıbbi Bitkiler Bahçesi işletmecisi Gülnur Erol ise tıbbi bitki üretim teknikleri ve organik gübre yapımı ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

 

Çiftçilerimizden Melike Demirel gezi sonrasında;  ‘’Belki de Düzce'de bir insana denk gelecek en güzel şey, Düzce Üniversitesi’ndeki bu seçkin şahsiyetler. Çok faydalı bir eğitimdi. Hem gezip eğlenmek, hem de öğrenmek. Toprağa sevginin en güzel hali. Teknik kısımdan sera bölümüne, fideden satışa en güzel harman diyebilirim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’ şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.