Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, AK Parti İl Başkanlığında Daraltılmış il Divan toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Özlü, ‘Düzcelilerden destek bekliyorum. 82 Milyon alacağımız var. Gelir gider eşit olmazsa Düzce’yi Güzelleştiremeyiz’ dedi.
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 31 martta seçilmesinin ardından 5 aylık süre içerisinde yaptıkları çalışmaları anlattı. Otobüs işletmesinin yıllık 7.5 milyon TL zarar ettiğini aktaran Başkan Faruk Özlü, et kombinasında kara geçtiklerini söylerken işçilerin maaşlarını ödediklerini ek mesai ve ikramiyelerini ödemediklerini açıkladı. Özlü, Ayrıca Düzce’de 2 millet bahçesi yapacaklarını dile getirirken şehir stadını da geçici olarak Şıralık’a taşıyacaklarını dile getirdi.
KREDİSİZ 5 MİLYON HİBE ALDIK
Özlü Şöyle devam etti: ‘ Yaklaşık 5 aylık faaliyetlerimizi özellikle bir sunum hazırladık. Bunu yakında paylaşacağız. 5 Nisan – 5 Eylül dönemini kapsayan bir sunum hazırladık. Başlıklar halinde söylerlersek ilk yaptığımız konu mali disiplin tedbirleri uygulamak olmuştur. Gelir ile gider arasında bir dengesizlik var. Bunu dengelemeye çalışıyoruz. Giderleri kısmak gelirleri arttırmak istiyoruz. Bunun üzerine çalıştık. 21 maddeden oluşan mali disiplin tedbirleri uyguluyoruz. 1-2 gün içerisinde bunun detaylarını aktaracağız. Belediyemiz açısından bu sene bakım onarım yılı olacak. Bunun büyük projelerin alt yapısını oluşturuyoruz. Önemli çalışmaların planlanması ve projelendirmesini hazırlıyoruz. Asar suyunun rekraasyonu için 2019 yılında yaklaşık 2 milyon civarında hibe aldık. Asar suyu için bir ulusal proje yarışması açacağız. Konuralp bölgesinde bir kültür sokağı için bir projemiz var. 1.5 milyon tl hibe aldık. Konuralp’teki kazı çalışmaları 12 ay boyunca yapılması için 1.5 milyon tl hibe aldık. 5 milyon tl gibi bir hibe aldık. Borçlanmıyoruz kredi kullanmıyoruz ve bu paraları alıyoruz.
2 MİLLET BAHÇESİ YAPACAĞIZ
Düzce’de 2 etaplı bir millet bahçesi projemiz var. Bunun içinde bakanlığımız ile yazıştık onaylarını aldık. Birinci etabı merkez park dediğimiz avni akyol parkı ve İnönü parkından oluşan eski parklardan oluşan bölgeler millet parkı bir olacak. Bunun yazışmalarını sürdürüyoruz. Çevre bakanımızdan onayını aldık.
DÜZCESPOR GEÇİCİ ŞIRALIK’A GİDECEK
İkinci etabı ise stadyumunun olduğu yerdir. Bununda onayını aldık. Burada tabiî ki stadyum var. Stadyumun taşınması var. Birincisi stadyumu geçici bir süre için Şıralık’a taşıyacağız. Kalıcı konutlar bölgesinde ki güreş meydanında ki tribünleri onlar çelik konsiktrisyon onları oradan söküp Şıralık’a götüreceğiz. Orada Düzcespor’un bir stadyumu olacak. Düzcespor’un gerçek bir stadyumu olasıya kadar faaliyetlerini burada sürdürecek. Bizde şu anda bulunan stadyumun olduğu yeri millet bahçesi yapacağız.
MAAŞLARI ÖDEDİK, EK İKRAMİYELERİ ÖDEMEDİK
Bu maaşlar konusu zaman zaman konuşuyor. Düzce Belediyesi’nin ödenmemiş maaşları yoktur. Ödenmemiş ücretler varmıdır. Vardır. Bunlar geçmişten gelen ek mesai ücretleridir. Bu çalışanlarımızın ek ikramiyeleridir. Bunlar ödenmedi. Bunları ödemedik. Ama diğerleri normal maaşları ödüyoruz. Bunları da gelir gider dengesini denkleştirdiğimiz de en kısa süre içerisinde ödeyeceğiz. Çünkü arkadaşlar kredi kullanıp faizle borç alıp maaş ödemek istemiyoruz. Biz maaşlarımız kendi öz kaynaklarımız ile yapmaya çalışıyoruz. Borç dökümü ile ilgili de bir çalışma yapacağım. Bu borçlar ne zaman artıyor. Ne zaman azalıyor. Bununla ilgili bir çalışma olacak. Her şey şeffaf olacak. Başkanımdan bir rica da bulunmuştum. Bugün program sıkışık olmasaydı bugün bunun çalışmasını yapacaktık.
MİNİMUM 50 BİN KİŞİ BİNMESİ LAZIM
Düzce Belediyesi gelir gider dengesini sağlayacak. Aldığımız tedbirler bu amaca makul. Bu bakımdan önümüzdeki birkaç aya yılı geçmeyecek zamana ihtiyacımız var. Otobüs işletmesi üzerinde çalışıyoruz. Düzce için bir ulaşım master planı üzerinde çalışıyoruz. Düzce’de sayımlar yapıldı. Yaklaşık 20 kişi otobüslerde sayım yaptı. Kaç yolcu var. Kaç inen var. Kaç binen var. Ne kadarlık bir gelir temin ediyoruz. Düzce’de günde ortalama 20 bin kişi toplu taşımayı kullanıyor. Toplu taşıma işinin bugün ki otobüs büyüklüğü ile fizibıl olması için gelir gideri karşılaması için günlük ortalama 50 bin kişinin otobüs kullanması gerekiyor. Bu bakımda Düzce’nin otobüslerinin yolcu sayısı ile feraset değil. Düzce ölçeğindeki bir il için 6 ila 8 metre arasındaki otobüsler fizilbıl çalışıyor. Bununla ilgili yılbaşına kadar çalışmayı tamamlayacağız.
OTOBÜSLER YILLIK 7.5 MİLYON TL ZARAR EDİYOR
Toplu taşıma işi şu anda zarar ediyor. 7,5 Milyon tl zarar ediyor. Toplu taşıma işlerini zarardan artıya geçireceğiz. Biliyorsunuz et kombinasını özelleştirdik. Bu işi bilen arkadaşımız devir aldı. Bu kombinanın bize yıllık maliyeti eksi anlamında 750-800 bin TL idi. Kiralar ile beraber orada depolarda var yaklaşık 300 bin lira kardayuz. Dolayısı ile arkadaşlar yaptığımız işlerde hem fizibilite arayacağız.
82 MİLYON TL ALACAĞIMIZ VAR
Düzce Belediyesi attığı her adımı harcadığı her bir kuruşu sizlerle paylaşacak. Sizlerle paylaşacağız. Sizlerden gelen vergileri göreceksiniz. 13 milyon lira su alacağımız var. Düzce Belediyesi’nin 82 milyon tahsil edemediği bir alacak var. Bunları da tahsil edeceğiz. Gelir olmazsa gideri karşılayamayız. Sizlerden destek istiyoruz. Düzcelilerden destek bekliyoruz. Gelir gider dengesini sağlayamazsak bu şehri güzelleştiremeyiz’ şeklinde konuştu.