İyi Parti’den Fiskobirlik protestosu

İyi Parti’den Fiskobirlik protestosu

İYİ Parti Fiskobirlik Kavşağındaki yeni düzenlemeyi protesto etti. İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, İl Yönetimi adına yaptığı açıklamada Düzce Belediyesine otoban bağlantısının kurulması esnasında Karayollarından alternatif bir çözüm talep edip etmediklerini sordu. ‘Fiskobirlik kavşağındaki sorunun çözümü için Karayollarına bir öneride bulunuldum’ sualini de yönelten Er telafisi mümkün olmayan hataların önüne geçmek için konunun takipçisi olacaklarını vurguladı. 


BU KARAR NE MAKSATLA ALINDI


Er, yolun ne maksatla trafiğe kapatıldığını sorarak “Sınırların kalktığı, medeniyetin önündeki engellerin yok edildiği bir çağda memleketimizde yolların kapatılmasını, insanlarımızın yaşamlarının zorlaştırılmasını anlayamamaktayız. Evrensel hukuk, karanlık ortaçağ sonrası, insan merkezli bir yapı ile çalışmaya başlamıştır ki bizim kültürümüzde insan merkezli yönetim anlayışı çok daha eskilere dayanmaktadır. Şeyh Edebali’nin Osman Bey’e en temel nasihati olan : “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ cümlesinden hareketle devlet dediğimiz mekanizmanın milletine hizmet etmek amaçlı olduğu unutulmamalıdır Hukuki olan her kararın ‘adil’ olması gerekliliğinden ve her hukuki kararın da kamu vicdanında sorgulanabileceği gerçeğinden hareketle, Fiskobirlik Kavşağı olarak bilinen şu an bulunduğumuz alanın trafiğe kapatılması noktasında her ne kadar karar Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından alınmış olsa bile yerel yöneticilerimizin ve özelliklede belediye başkanlığımızı bu karar üzerinde çalışmaya, kararı sorgulamaya ve Düzce kamuoyunu bilgilendirmeye davet etmenin Düzce’de yaşayan bireylerin en doğal hakkı olduğunu düşünüyoruz” dedi. 


DÜZCE’Yİ İKİYE BÖLÜYOR


Alınan kararır Düzce’yi batı ve doğu doğrultusunda ikiye böldüğünü iddia eden Er “Asar deresi baz alındığında gerek otoban bağlantısı sebebi ile gerekse de farklı gerekçelerle kentin yollarının kapatılmasından sonra , Fisko Kavşağının da kapatılması  Düzce’yi batı ve doğu doğrultusunda ucu kapalı bir şekilde ikiye bölmüş durumdadır. Bu durumdan mağdur olanların mağduriyetlerinin giderilmesi için adımlar atılmalı, alternatif çözümler üretilmelidir” şeklinde açıklama yaptı. 


DÜZCE BELEDİYESİNE SORULAR


Yunus Özay Er, telafisi mümkün olmayan hataların önüne geçmek için konunun takipçisi olacaklarının altını çizerek Düzce Belediyesi’ne şu soruları yöneltti:
 

1)Fiskobirlik kavşağı için Düzce Belediyesi otoban bağlantısının kurulması esnasında Karayollarından alternatif bir çözüm talep etmiş midir, etti ise Karayollarının bu talebe olan cevabı ne olmuştur?
 

2)İlgili kavşağa çözüm üretme adına Karayolları bir öneri sunmuş mudur, örneğin viyadük yapılması ile alakalı bir çalışma veya öneri gündeme gelmiş midir?
 

3)Bu öneri gündeme geldi ise, ilgili viyadük veya geçit ne zaman ve hangi şartlarda yapılacaktır?
 

4)Yerel sorunları yerel yöneticilerin daha iyi bilmesi varsayımından hareketle, yerelde Karayollarının bu yol kapayıp kenti ‘bir kere daha’ kendi içerisinde bölmesinden zarar gören tüm Düzce halkı ve özellikle ilgili bölge insanının bu mağduriyetinin çözümü için ne tip adımlar atılacaktır. Yoksa Karayolları Genel Müdürlüğünün almış olduğu bu bölge halkının önceliklerini görmezden gelen uygulamasına boyun mu eğilecektir?


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
12.09.2019
19:35

Hastanelerde yeterli dr yok alooo bunlarla ilgilenin yol sonraki iş hep mesyaya oynayın başka bi bi işiniz yok DOktor yookkkkkkkkk millet kalp krızınden sıra bekletken ölüyoo aloooooooooo

Katılıyorum   Katılmıyorum
%44,77
Vatandaş


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.