50 Yıl Sonra Yıkılıyor

50 Yıl Sonra Yıkılıyor

50 Yıl Sonra Yıkılıyor

Millet Bahçesinin 1. Etap çalışmaları kapsamında İsmet İnönü ve Avni Akyol parklarının ardından Durmazlar iş merkezi karsısında bulunan büfelerde yıkılmaya başladı. Yaklaşık 50 yıldır Düzcelilere hizmet veren büfeler artık tarih olacak. 


EYLÜL AYINA KADAR SÜRE VERİLMİŞTİ

Düzce Belediyesi  Durmazlar iş merkezi karsısında yıllardır hizmet veren büfelerin yıkılması ile ilgili müstecirlere Eylül ayına kadar süre vermişti. Sürenin dolmasının ardından işletmeciler büfeleri yıkmaya başladı. Yıkım işlemlerinin ardından Düzce Belediyesi Millet Bahçesi 1 Etap çalışmaları çerçevesinde bu alanda da düzenleme yapacak.

 

YENİ YERLERİNE TAŞINACAKLAR

Yıkılan büfeler arasında aynı yerde yaklaşık 40 yıldır hizmet veren “Kornet Dondurma” da bulunuyor. Düzce’nin markası olan Kornet dondurması kalıcı konutlar yolu üzerindeki yeni yerinde aynı lezzeti sunmaya devam edecek.

 

BAŞKAN ÖZLÜ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Düzce Belediye başkanı Dr. Faruk Özlü iki park ve bir meydanın birleştirilerek Millet Bahçesi 1. Etap adını alacağını, içinde çok farklı donatıların olacağını belirterek “Bundan sonraki süreçte inşa edeceğimiz proje içinde hiçbir zaman dönerci, kebapçı işletme olmayacak. Şu an mahkeme süreci devam ediyor, iyi gidiyor. İki etap halinde ifade ettiğimiz Millet Bahçesi'nin 1. etabı İnönü, Avni Akyol ve Anıtpark olacak. Tertemiz bir merkez park olacak. Vatandaşlarımız burada spor yapacak. Gerekirse biz de buraya her sabah spor eğitmenleri getireceğiz, sağlıklı yaşama teşvik edeceğiz. Amacımız yıl bitmeden belirlediğimiz alanda çalışmayı başlatmak. Hukuki süreci takip ederek hareket edeceğiz. Çevre ve Şehricilik Bakanlığı ile görüştük, uzmanlar alanı inceledi. İsim konusunda anket yapma gibi bir planımız var. Pırıl pırıl bir park, şehrin en büyük parkını inşa edeceğiz" demişti.  

 

  ÖZEL İŞLETMELER GİREMEYECEK

 Yeni parkın inşası hakkında merak edilen soruları yanıtlayan Başkan Özlü, daha önceki gibi kiracı, müstecir gibi uygulamaların tarihe karıştığını kesin bir dille vurgulayarak, "Parkların dışında çok fazla kafeterya, restoran var. Belki BELTUR şirketimiz aracılığı ile ufak tefek hizmet sunulabilir ancak özel işletmeler bu parka kesinlikle girmeyecek. Zihinlerimizi değiştirmeliyiz, işletme amacıyla hiç kimseye verilmeyecek. L şeklinde oldukça büyük bir alan olacak. Aileler, gençler, çocuklar burada vakit geçirecek" şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
23.09.2019
23:04

Madem paranız var neden paraları ödenmiyor diye otobüs seferleri saat başına düştü. Konutları perişan ettiniz. Gideceğimiz yere ya bir saat öncesinden gideceğiz ya da geç kalacağız. Önce acil sorunları çözün.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,08
Serpil
22.09.2019
15:17

Az bile yapıyorlar hepsi o mekan sahipleri akp vardiye ölüyorlardı ekmekleri elden gidince akp aleyhine geçmesinler faruk bey bilerek bir işi yapar helal olsun.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,75
Asker 61
22.09.2019
00:04

Yapın yapın suriyeliler Araplar bilmem nereliler içine eder düzcenin vatandaşı da size küfür eder. Adım atacak yer yok, kalmadı be şu güzelim memlekette. Bıktırdınız artık. Oy verenlerde kına yakar herhalde belediyenin hizmetleri karşısında.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%57,71
Ali Ali
21.09.2019
07:23

Asırlık parklar millet bahçesi(götür bahçesi) oldu,bu ülkede yaşayanlar bugüne kadar millet değilmiydi.?bu millet acından kırılırken üç beş çakala rant çıkarmak için bahane,efendi fabrika kurun fabrka,insanları bilime yönlendrin,elin gavurıu uzayda tarla ekiyor bizde tarlaları rant için osb yapıyoruz

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,89
Çetin kumkale
21.09.2019
00:35

ANITPARK NEDEN YIKILIYOR.TORENLER ICIN OYLE BIR YERE IHTIYAC VAR...ATATÜRK VE MEYDAN KALMALI DIYE DÜŞÜNÜYORUM

Katılıyorum   Katılmıyorum
%42,28
Aysel Günal
20.09.2019
18:30

Bu nasıl iş ya bu hizmet değil yıkmak çözüm değil yapılan yapılacak olan millet bahçelerinde acaba aileler oturabilecekmi yıllardır biz bu büfelerde oturuyoruz kima battı buralar hizmet yapamayacaksınız milletin işi gücü ile oynayacaksanız çekilin görevden bu ne yaa

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,85
Birsen öztürk


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.