Çamköy’ü yılanlar bastı

Çamköy’ü yılanlar bastı

Madde ve alkol bağımlıları tarafından mesken olarak kullanılan binaların yıkılması sonrası kaldırılmayan enkazlarda yuvalanan yılan ve fareler mahalle sakinlerinin kabusu oldu.

Mahalle sakinleri enkazlardan çıkan yılanlar nedeniyle evlerinde rahat oturamadıklarını belirtirken, çocuklar ise enkazlarda çıkan fare ve yılarlar nedeniyle korktuklarını ve sokakta oyun oynayamadıklarını söylüyorlar.


Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından şehirde hem görüntü kirliliği oluşturan hem de madde bağımlılarının mekanı haline gelen metruk binalar yıkılmıştı. Ancak Çamköy’de yıkılan çok sayıda binaların molozlarındaki demir ve metal gibi malzemeleri almak için Çamköy sakinleri enkazları kendilerinin kaldıracağını belirterek ekiplerin enkaz temizlemesine müsaade etmemişti. Molozlardaki demir gibi satılabilir madenleri toplayan Çamköy Mahallesi sakinleri enkaz molozlarını kaldırmayınca, molozlar fare ve yılanların yuvası oldu. Mahalle sakinleri enkaz molozlarından çıkan fare ve yılanlar nedeniyle rahat yaşamayı unuttuklarını belirterek, yılan ve farelerden korkularına evlerinde rahat oturamadıklarını dile getiriyorlar.

 
35 Yıldır Çamköy’de oturan ve gidecek başka yeri olmadığını söyleyen Gürhan Kaçmaz; torunlarıyla birlikte Çamköy’deki evlerinde oturduğunu söyleyerek enkazlardan çıkan yılanlar nedeniyle rahat yüzü göremediklerini dile getirdi. Gürhan Kaçmaz; “Enkazlardan şikayetçiyim. Yıkılan evleri kaldırsınlar. Kapılarımızı pencerelerimizi açamaz olduk Açtığımızda da evlerimize giriyorlar. Çok fazla yılan var. Büyük yılanlarda var, küçük yılanlarda var. Evlere girdiğinde yılandan korkarız biz. Evimizin yanındaki ev, karşımızdaki ev hep yıkıldı. Bu pislikleri kaldırmıyorlar. Burada bu acıları ben çekiyorum. Evler yıkıldığında enkazları hemen kaldıracağız dediler. Yıkıldıktan sonra gelen giden olmadı” dedi.
Mahallede oyun oynayan çocuklar ise yılan ve farelerden korktuklarını ve oyun oynayamadıklarını söylediler.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.