Budama Abartılınca

Budama Abartılınca

Budama işi abartılınca yıllara meydan okuyan ağaçlar kurudu

Düzce’de yaz mevsiminde görüşü engellediği ve kuşların kaldırımları pislediği gerekçesiyle budama adı altında dallarının budanması yıllara meydan okuyan ağaçların kurumasına neden oluyor.

 

Düzce’de kaldırımlarda ve parkların yanında bulunan ağaçlar budama gerekçesiyle dallarının bulduğu yerlerden kesiliyor. Böylece kuşların yuva yapmasının ve kaldırımları pisletmesinin de önüne geçilmeye çalışılıyor. Ayrıca ağaçların etrafındaki evlerde oturan vatandaşların görüş alanlarının da açılmasına vesile oluyor. Ancak budama adı altında yapılan çalışma sonrasında Yıllara meydan okuyan, Düzcelilerin gölgesinde dinlendiği yılların yıkamadığı ağaçlar bir bir kuruyor.

 

Düzce Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hemen yanında bulunan alandaki ağaçta yıllara meydan okumasına karşın budamaya direnemedi ve kurudu.

Özellikle son günlerde Akçakoca, Gölyaka ve Cumayeri’nde yaşanan sel felaketinin ardından önemi daha çok artan ağaçların, Düzce şehir merkezinde neden diplerinden budandığı ve ağaçları tamamen dalsız sadece gövdesi ile bırakacak kadar budama yapıldığı ise bir türlü anlaşılamıyor.

 

Geçtiğimiz günlerde haberlerimize de konu olan 9 buçuk milyona verilen budama, çiçek bakım dikim ihalesinin ardından ağaçların budanarak kuruması tepkilere neden oldu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.