Düzce’de 10 Gün Kala Hedefe Ulaşıldı

Düzce’de 10 Gün Kala Hedefe Ulaşıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı ‘Geleceğe Nefes’ kampanyasına 10 gün kala Düzce’de hedefin yüzde yüzüne ulaşıldı.

 

Geleceğe Nefes kampanyası ile Türkiye'nin dört bir yanına 11 milyon fidan ekilecek. Katılımın yüzde 90'lara ulaştığı projede fidan bağışı yapan vatandaşlara sertifika veriliyor. 11 milyon fidan dikme kampanyası 11 Kasım 2019’da saat 11:11’de 81 ilde gerçekleşecek. Fidan dikimi kampanyasına internet üzerinden fidan sahiplenerek ya da fidan bağışı ile başvurulabiliyor.

Kampanyaya Düzce’den Tam Destek

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırma çalışmalarını dünyaya duyurmak, 11 milyon fidanı toprakla buluşturarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için için başlatılan “Geleceğe Nefes-11 Milyon Fidan” kampanyasına Düzce’den tam destek geldi.

Düzce’de kampanya için hedeflenen 41.775 fidan bağışı,  kampanyanın sona ereceği tarihe 10 gün kala tamamlandı.

11 Kasım saat 11:11’de Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan fidan dikimi Düzce’de merkez Gümüşpınar mevkiinde olacak.

Geleceğe Nefes Kampanyası Nedir?

Türkiye’de, ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, özellikle son aylarda çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırma konusunda vatandaşların yoğun taleplerine karşılık vermek ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmayı amaçlayan Tarım ve Orman Bakanlığı, Geleceğe Nefes kampanyası başlatacak. Kampanya kapsamında 11 Kasım 2019 günü saat 11.11’de 81 ilde aynı anda 3 saat içerisinde 11 milyon adet fidan toprakla buluşturulacak.

Öğrencilerden askeri birliklere, sivil toplum örgütlerinden kamu kurum ve kuruluşlarına, esnafından işçisine kadar 7 den 77’ye toplumun bütün kesiminden katılacak vatandaşlar, ülke genelini adeta yeşile boyayacak.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
3.11.2019
16:23

Teşekkürler Düzce sosyal medya sayesinde fidan için dikilecek yer kalmadı ee nede olsa yaptığımız her işi sosyal medyada paylaşmayı seven bir şehirde yaşıyoruz kimsenin kimseden bi eksiği olmaması gerekiyor öyle deyil mi

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,38
Teşekkürler


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.