Miniklerden 'Özel' Etkinlik

Miniklerden Özel Etkinlik

3 Aralık Dünya Engelliler günü kapsamında Özel Eğitim Anaokulu öğrencileri çeşitli gösterilerin içerisinde bulunduğu gösteri düzenledi. Gösteride engelli çocuk annesinin yaşadığı zorlukları anlattığı konuşması salondaki tüm davetlilere duygusal anlar yaşattı.

Özel Eğitim Anaokulu minikleri tarafından düzenlenen ‘Özel’ gösteri bugün Düzce Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Gösteriye İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, özel eğitim okulları müdür ve öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Engelli çocuk annesi Hacer Özçelik, yaşadıkları zorluklardan bahsettiği duygusal konuşması ile salonda yer alan davetlilere duygusal anlar yaşattı. Özçelik, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“İlk etapta ona nasıl bakılır, tanımadığım bilmediğim için de biraz zorlandım. Endişe duyarak verdim çocuğumu okula biraz. Aslında ilk birkaç hafta içerisinde endişelerimin çok yersiz olduğunu anladım. Çocuğum o denemde tüple besleniyordu ağız yoluyla besleniyordu. Öğretmenlerimizin bizimle iş birliği ve çabaları ile tüpten tamamen kurtulduk ve şu anda ağzı ile beslenebilmeye başladı. Bu konuda çok sabırlı oldular. Onlara çok teşekkür ediyorum. Sosyal medyada son zamanlarda bu konuyla alakalı birçok şey görüyoruz. Bunlardan bir tanesi de asıl engel yüreklerdedir paylaşımı. Keşke asıl engel yüreklerde olsa. Ancak bizim asıl karşılaştığımız problem çevresel ön yargılar ve toplumsal yaşamda bireylerin anlayış ve empati yoksunluğu olmuştur. Örneğin hastanelerde bizim sıra önceliğimiz olmasına rağmen daha önce girdiğimiz zaman çevredeki insanlar tepki gösteriyorlar. Hastanede otoparklarında engelli yerlerine park eden sorumsuz vatandaşlar yüzünden ben aracımı uzağa park edip çocuğumu kucağımda taşımak zorunda kalıyorum. İnşallah bunlar da zamanla düzelir.”

Program öğrencilerin yıl içerisinde yaptığı etkinliklerden oluşan slayt gösterisi, halk oyunları ve şiir dinletileri ile devam etti.  Çocuklar hazırladıkları etkinlikleri seyircilere sunarken, evlatlarını izlerken gururlanan ailelerin sevinci ise yüzlerinden okundu.

Programın sonunda emeği geçen özel eğitim öğretmenlerine, İL Emniyet Müdür ve İl Milli Eğitim Şube Müdürleri tarafından hediye takdim edildi.

Haber: H.DURNA- S.AKYOL


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
6.12.2019
12:24

Konuşma yapan hocamızın adı Hacer Özçelik'tir.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,85
Seda Soylu


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.