Başkan Tüm Konulara Açıklık Getirdi

Başkan Tüm Konulara Açıklık Getirdi

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, katıldığı bir programda yaptığı konuşmada Düzce’de büyük bir sorun haline gelen sokak köpekleri şikayetlerinin yüzde 50 oranında azaldığı açıkladı. Başkan Özlü ayrıca konuyla ilgili eski fotoğrafların kullanılarak algı oluşturulmaya çalışıldığını ve vatandaşların bu yanlışa düşmemeleri gerektiğini belirtti. Belediye personelleri hakkında da konuşan Başkan Özlü, personelle ilgili yıl sonunda bir değerlendirme yaptık. Bunun sonuçları var ona göre bir işlem yapacağız” şeklinde konuştu.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü AK Parti Düzce teşkilatı tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen basın kahvaltısına katıldı.

"Şikayetler yüzde 50 azaldı"

AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin ve yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Özlü sokak köpekleri ile ilgili yöneltilen soruya bu konuda yaşanan sorunların azaldığını söyleyerek “Düzce'de sokak köpekleri üzerine yapılan çalışmanın sonuçların iyi olduğunu şuradan anlıyoruz. Daha önce beyaz masaya gelen şikayetler yüzde 50 azaldı. Üreme duruyor, köpekler sakinleşiyor. 6 ay önceki durum ile şimdi arasında çok fark var. Bu konuda bir gayret var bu gayreti takdir etmemiz gerekiyor. Bu konuda zaman zaman eski fotoğraflar kullanılarak yanlış algı yapılabiliyor, bu yanlışa düşmemek gerekiyor. Sokak köpeklerinin de yaşamak doğal hakkı. Biz bunları öldüremeyiz, bunlar ile birlikte yaşamaya alışmamız gerekiyor. Bizim yaptığımız iş üremelerini azaltmak ve sakinleştirmek, sonra da doğal hayata yeniden bırakmak. Biz kanunlar ne diyorsa onu yerine getiriyoruz. Bizim şu an ki rehabilitasyon merkezimiz Türkiye Standartlarının üzerinde bir tesis. Olumsuz örnekler üzerine gidersek bu doğru olmaz” dedi.

Mali Disiplin Tedbirleri Güzel Sonuçlar Ortaya Koyuyor

Başkanlık görevini devraldığı günden itibaren kurum içinde çeşitli düzenlemeler yaparak Mali Disiplin Tedbirleri uygulayan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü bu yıl için gelir gider dengesinin oluşturulduğunu belirterek “Maddi konularda elimizden geleni yapıyoruz. Belediyenin maddi sıkıntısı var 9 aydır konuşuyoruz. Geçen seneden daha iyi durumdayız. Yaptığımız düzenleme ve kısıtlamalar ile gelirimiz giderimizi karşılar hale geldi. Özel bankalara borçlarımızı yapılandırdık. Piyasa borcumuz ile alakalı 400 alacaklı ile arkadaşlarımız görüşüyor. Onlarla pazarlık halindeyiz, faizlerinizden vazgeçin, anaparadan indirim yapın dedik” ifadelerini kullandı.

Personel İle İlgili Çalışmalarımız Devam Ediyor

Başkan Özlü, belediye personelinin yıl sonu performanslarının ölçüldüğünü, raporlara göre ilerleyen süreçte işlem yapılacağını söyleyerek “personelle ilgili yıl sonunda bir değerlendirme yaptık. Performans değerlendirmesi. Bunun sonuçları var arkadaşlarımız üzerinde çalışıyorlar. Performansı düşük olanlar var yüksek olanlar var. Kurumsal bir değerlendirme yapılıyor. Bunu da yakında sizlerle paylaşacağız. Biz belediye olarak topluca işten çıkarmayı düşünseydik göreve geldiğimizde yapardık. 2019 yılında performansı değerlendirdik. Her şirkette her modern kurumda bu yapılır. Bunun sonuçları var ona göre bir işlem yapacağız” şeklinde konuştu.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
14.01.2020
00:25

Ne azalması yahu çatılara çıkmaya başladı hayvanlar sokaklarda yer kalmayınca

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,03
Zeki


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.