Hamsi Festivali 3 Gün Boyunca Sürecek

Hamsi Festivali 3 Gün Boyunca Sürecek

Düzce’de ilk kez düzenlenen Hamsi Festivali için yaklaşık bin kişi Anıt Park Meydanında buluştu. Trabzonsporlular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Hamsi Festivali vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

17-18-19 Ocak tarihinde Anıt Park meydanında düzenlenecek olan Hamsi Festivali bugün başladı. Trabzonsporlular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Anıt Park Meydanı’nda düzenlenen festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Karadeniz mutfağını ve kültürünü tanıtma amacıyla meydana çeşitli stantlar kuruldu. Stantlarda Vakfıkebir ekmeğinden mıhlamalık dil peynirine, karadut suyundan hamsili pilava kadar birçok lezzet yerlerini aldı.

Karadeniz yöresinin kültürünün tanıtılması ve birlik, beraberliğin artırılması amaçlanan etkinliğe, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Düzce’de yaşayan Karadenizliler kemençe ve tulum eşliğinde hareketli müziklerle eğlendi.

Trabzonsporlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Bilgin yaptığı açıklamada, yarın itibariyle festivale katılan misafirlere 4 bin kişilik hamsi ikramı yapılacağını belirterek tüm vatandaşları 3 gün sürecek Hamsi Festivaline davet etti.

Haber: H. DURNA

Kamera: S. AKYOL


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
17.01.2020
23:28

Helal olsun hemşerilerime çok başarılı ve coşkulu bir festivalyasattilar artvinli ve bir laz olmaktan gurur duyuyorum mıhlamaya bayıldım elinize emeğinize sağlık tebrikler

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,00
Sevgi atasever


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.