Pakmaya Düzce'de 30. Yılını Kutluyor

Pakmaya Düzce'de 30. Yılını Kutluyor

1989 yılı Aralık ayında faaliyetine başlayan Pakmaya Düzce Fabrikası 30. yılını çalışanları ve emeklileriyle beraber gururla kutladı.

1988 yılının Temmuz ayında temelleri atılan ve Aralık ayında üretime başlayan Pakmaya Düzce Fabrikası, çalışanlarıyla beraber 30. yılını kutladı.

Pakmaya İcra Kurulu Üyesi ve Fabrikalar Direktörü Tuncay Gürarda, Ece Gayrimenkul Genel Müdürü Şener Canpolat, Pakmaya Düzce Fabrikası Kurucu Müdürü Naci Söğüt ve Pakmaya Düzce Fabrikası Orkun Türkmen’in konuşma yaptığı kutlama töreninde, Pakmaya Düzce Fabrikası’nın kuruluşundan bugüne kadar geçen süreç katılımcılarla paylaşıldı.

Törende konuşan Pakmaya İcra Kurulu Üyesi ve Fabrikalar Direktörü Tuncay Gürarda, “Pakmaya 1972 yılında kuruldu. Özellikle ihracata yönelmemizle ortaya çıkan ihtiyaçlar sonrasında Düzce Fabrikamız 1989 yılında faaliyetine başladı.” dedi.  Konuşmasında Pakmaya’nın çevre politikalarına da vurgu yapan Gürarda, Pakmaya olarak çevre ile ilgili konuların önünde olmaya çalıştıklarını söyleyerek; “Bütün çıkan yönetmelikleri ilk uygulayan ve bu yönetmeliklerin de ötesinde çevre politikaları benimseyip, yatırımlar yapan bir marka olduk. Tüm bu çevre yatırımlarının sonucunda hak ettiğimiz ödülleri de gururla aldık. Pakmaya Düzce Fabrikası da bu gururun en büyük parçasıdır.” dedi.
Düzceli bir endüstri mühendisi olarak Pakmaya’nın kurucusu merhum Dr. Engin Pak’a saygılarını sunarak konuşmasına başlayan Pakmaya Düzce Fabrika Müdürü Orkun Türkmen, fabrikanın kuruluşundan bugüne kadar gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmasında 1999 Düzce Depremi’ne de değinen Türkmen, o dönem fabrikanın işçisine, işçisinin de fabrikasına sahip çıktığını belirtirken; “Pakmaya’lı olmak deprem zamanı her şeyden önce fabrikana gelip destek olmaktır; Pakmaya’lı olmak yine o deprem zamanı herkesten önce çadıra ve ardından yine herkesten önce yıkılan evi için yaptırılan evlere sığınabilmektir.” dedi.

Pakmaya’nın kurucusu merhum Dr. Engin Pak’ın anılması ve Pakmaya Düzce Fabrikası’ndan emekli olanların da konuşmasıyla duygusal anların yaşandığı tören, 30. yıl pastasının kesilmesinin ardından, Pakmaya İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Canan Pak ve Pakmaya İcra Kurulu Başkanı Mehmet İmregün’ün 30. Yıl Ağacına plaket koymasıyla sona erdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.