Parklar Rant Kapısı Haline Gelmişti

Parklar Rant Kapısı Haline Gelmişti

Parklar Rant Kapısı Haline Gelmişti

İyi Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, parkların halkın kullanımına açılması faaliyetinde Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’ye destek verdiklerini açıkladı.
Yeşil Düzce’nin sadece adından  ibaret kaldığını belirten İYİ parti İl başkanı Yunus Özay Er, “Düzce eskiden herkesin imrendiği Yeşil Düzce idi. Ancak zamanla siyasi otorite inisiyatifini betonlaşma, rantsal paylaşım yönünde kullanarak vatandaşlarımızın parklarını müstecire vermiş, müstecirler de park alanlarını rant kapısı haline getirmiştir. 31 Mart Yerel seçimlerinde Düzce Belediye başkanlığını kazanan Faruk Özlü, Düzce halkının olması gereken parklardaki müstecire ait yapıları yıkarak doğru bir hamle yapmıştır. Yıllardır çok kez Düzce’nin gündemine gelen ancak bir türlü sonuca bağlanamayan İsmet İnönü Parkı ve Avni Akyol Parkındaki yapıların yıkılması ve iki parkın da yeşil alan olarak değerlendirilmesi tüm Düzce halkını olduğu gibi bizi de memnun etmiştir” dedi.
Er, “Düzce’nin muhalefet partisi olarak, yapılan doğru ve güzel adımların her zaman yanında olacağımız gibi, yanlış gördüğümüz her adımın da karşısında sesimizi yükselteceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Üzerlerindeki yapıların yıkıldığı parkların, amacı dışında kullanılmasına bu saatten sonra müsaade edilmemesi hususunda konunun takipçisi olacağız"dedi. 

Alınan bu kararın, hukuk çerçevesinde esnafı da mağdur etmeden karşılıklı anlayış içersinde alındığını umduklarını bildiren Er Düzce’nin farklı bölgelerinde benzer problemlere sahip yerlerde de adil yönetim adına benzer uygulamaların yapılmasının kamu vicdanının rahatlaması adına uygun olacağını belirtti .


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.