İyi Parti'den Meclis Kararları Açıklaması

İyi Parti'den Meclis Kararları Açıklaması

İyi Parti'den Meclis Kararları Açıklaması

İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er , son meclis toplantısında İyi Partili Meclis Üyelerinin ve partisinin gündemdeki konulara karşı aldıkları kararları ve talepleri Düzce kamuoyu ile paylaştı.

Er açıklamasında ;

Düzce belediye meclisi haziran ayı toplantısında gündeme gelen Konuralp'teki kat yüksekliği sınırlamasına İyi parti evet oyu verirken, bölgede yaşanabilecek mağduriyetlerin de giderilmesini talep etti.

Konu ile ilgili açıklama yapan İYİ Parti il başkanı Yunus Özay Er, vatandaşın yaşayacağı gelir kaybı ile ilgili çekinceleri olduğunu belirtti.

Er, "Konuralp Bölgesinde kat yükseklikleri ile alaykali yapılması teklif edilen revizyon önerisi, geçmişte alınan kararın bölgenin başta kanalizasyon olmak üzere alt yapı kapasiteleri dikkate alınmadan alınmış olması, Konuralp’in bir çok bölgesinde var olan sit alanı gerçeği dolayısı ile mevcut alt yapı sorunlarının Hmax uygulaması paralelinde yörede yaşaması muhtemel insan sayısına yetmeyeceği ve revize edilmesinin mümkün olmaması ve yine ilgili bölgenin tarihi dokusunun da zedelendiği gerçeğinden hareketle partimiz üyelerinin de olumlu oy kullanması neticesinde kabul edilmiştir. Bununla beraber, bir önceki dönemde bir devlet kurumu olan Düzce Belediyesinin almış olduğu karara güvenerek gerek arazi gerekse inşaat bazlı yatırım yapan veya miras yolu ile kendisine intikal eden arazilerde gelir kaybı yaşayan vatandaşlarımız ile alakalı da çekincemiz mevcut. Konuyla ilgili gerekli araştırmamızı tamamladıktan sonra kamuoyunu bilgilendirecegiz" dedi.

Tahditli T plaka sayısının düşürülmesi talebi 

Er meclis üyelerinin Düzce'nin yararına olan her bir konuda doğrunun yanında yer aldığını belirterek, "Düzce ilinde toplam 341 T plaka mevcut.  Ulaştırma müdürlüğü Düzce’nin nüfusa göre 200 adet T plakayı kaldırabileceğini söyleyerek belediyenin elinde kalan 9 adet T plakanın iptalini talep etti. Komisyon toplantısında,  Kapasitesi 200 olan bir ilde geçen meclis döneminde 63 adet daha T plaka satışına karar verilmesi ve bunun 54 adedinin satılmış olmasının hata olduğunu ifade ettik. Buna rağmen kalan 9 T plakanın piyasa değeri olan 630.000 + KDV tutarın belediyenin elinde kalması, elinde kalan plakalarla piyasada T plaka bedellerinin haksız artışlarını engelleyerek balans etmesi gerektiğini savunduk. Bu savunmamız komisyonda görev alan diğer parti meclis üyeleri tarafından da kabul gördü ve oybirliği ile talebi reddettik" dedi. 

 

 Düzce Belediyesine ait Bayan spor salonu ücretlerinde artış talebi 
Er, "Düzce Belediyesine ait bayan spor salonunda verilen hizmetlerin devamlılığını sağlamak için geçmiş dönemde alınan ücretlere zam yapılması talebine tüm komisyon üyeleri olumlu bakmış ve özel spor salonlarında saatlik alınan ücretlerden daha düşük bedellerin aylık olarak alınmasına karar verilmiştir. Komisyonda görev alan iyi partili meclis üyemizin talebi ile daha önce uygulanmamış olan öğrenci indirimi % 15 olarak teklif edildi. Komisyonda görevli  diğer partilerin meclis üyelerinin de bu teklifi kabul etmesi ile konu oybirliği ile kabul edildi"dedi.

 

Belediyenin hizmet aracı kiralama süresi talebi


Er, " Düzce Belediyesinin hizmet aracı kiralamasında sürenin tespiti için meclise gelen talep 36 aya kadar kiralama yetkisi verme noktasında meclis üyelerimiz evet oyu kullandı. 
Kiralanacak araçların özellikleri ve sınıfları kanunlar ile sınırlandırılmış olduğundan iyi parti olarak araç sayısı konusunda tenkitlerimizi dile getirdik. Birim müdürlerine tahsis edilen 11 adet aracın garaja çekilmesi ve kalan araçların bu dönemde de aynen kullanılmaya devam edilmesinin tasarruf ediyoruz diye basına lanse edilmesinin popülizm olduğunu söyledik. Gerçek manada tasarruf edilmesi için araçların havuz sistemi içinde kullanıma sunulması gerektiğini ifade eden iyi partili meclis üyelerimiz, idarenin havuz sistemine geçmesi ve araç sayısının bu sisteme göre düşürülmesi talebi olmuştur. Zira sadece 11 birim müdürünün aracının iptal edilmesi tasarruftur ama yeterli değildir" dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.