Geçici Köprüler Sel Sularına Dayanmadı

Düzce’nin Kaynaşlı İlçesi’nde sabah saatlerinde orman köylerinde başlayan sağanak yağış nedeniyle ilçe merkezinden geçen dereler taştı. Fındık işçiliği yapan işçiler, derenin diğer tarafında kalınca Kaynaşlı Belediyesi’ne ait ekipler işçileri tekrar, derenin diğer tarafından geçirmek için yoğun çaba sarf etti. Ancak dere debisi yükselince geçici güzergah olarak yapılan köprü göçtü. İşçiler ise sel sularını izlemekle yetindi.

Düzce’nin Kaynaşlı İlçesi’ne bağlı orman köylerinde sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış nedeniyle ilçe merkezinde ki dereler taştı. TEM otoyolu Kaynaşlı gişeleri mevkiinde bulunan Darıyeri Yörükler Köyü içinde konaklayan fındık işleri de taşan derenin hemen kenarında kaldı. Bölgeye ulaşım konusunda sıkıntı yaşanmazken, TEM otoyolu Kaynaşlı Kavşak çalışmaları nedeniyle geçici olarak yapılan geçici güzergah köprüsünde çökmeler yaşandı. Fındık işçileri ise merakla taşkın olan derenin görüntülerini çektiler.

Dere yataklarının genişlememesi için çalışma başlayan Kaynaşlı Belediyesi gece geç saatlerden itibaren şehir merkezine gelen tüm derelerin önünde bulunan ve taşkına neden olacak yabancı maddeleri temizlediler. Diğer yandan fındık işçilerinin hemen yanında konakladığı derede de taşmayı önlemek ve işçilerin zarar görmemesi için moloz ve ağaç parçaları temizlendi.

Dere yataklarında meydana gelen sel ile ilgili bilgiler veren Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, “Biz akşam Kaynaşlı’nın 2 derede sıkıntı vardı. Biz hemen müdahaleyi yaptık sıkıntı olmadı. Bütün iş makinelerimiz çalıştılar. Dere boğazı ve karaçalı da ki derelerde ki sıkıntıları çözdük. Burada da köprülü kavşak yapılmıştı. Buradan 112 Acil jandarma ve köylerimize ulaşım kapandı. Buraya geçici biz köprü yapıldı. Buraya bir köprü yapılmasını istedik. DSİ Genel Müdürlüğü ile görüştük. Belediye olarak bizim buna gücümüz yetmez. Merkezde iki köprü yaptık. Ancak belediye olarak gücümüz belli. Burada da her an sel olabilir. Biraz duyarsız kalındı” dedi.

Şahin ayrıca bölgede mahsur kalanlar olmadığını ancak bölgeye ulaşımın uzadığını ifade ederek “Orada ki insanların buraya gelmesi için 3 kilometre dolaşması lazım. Orada bir hasta olsa yangın olsa 3 kilometre dolaşmak zorunda kalacağız” şeklinde konuştu.

Dere yataklarının temizlenmesi ile su debisi normale dönerken bölgede herhangi can ve mal kaybı yaşanmadı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.