“Belediyeyi 16 milyon lira borçla devraldık”

Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam, şahsına yönelik sosyal medyada paylaşılan iddiaların doğru olmadığını vurguladı. Yığılca Belediyesi’ni 16 milyon lira borçla devraldığını kaydeden Çam, göreve başladığı andan itibaren bir çok eksikle karşılaştığının altını çizdi. Özellikle dere yataklarının çöp yığını haline geldiğini, tır parkı sorununun çözülemediğini, ilçeye turizm alanında hiçbir şey kazandırılmadığını söyleyen Çam “İlçemizi daha yaşanabilir hale getirmek için çalışacağız” dedi.

İDDİALARI YALANLADI

Kendisi hakkında sosyal medya üzerinden ortaya atılan iddiaları yalanlayan Çam, Yığılca’nın kaybedecek bir dakikasının bile olmadığını dile getirerek “Dürüst ve tarafsız yayıncılığı her zaman destekliyorum. Sosyal medyada paylaşılanların doğruluk payı yoktur. Yapılan karalama kampanyası beni hiçbir şekilde bağlamıyor. Ben her zaman doğruluk ve dürüstlükten yanayım. Sosyal medyaya zaman ayırmıyorum. Çünkü Yığılca’nın kaybedecek bir dakikası bile yok. Geçmişe dönük ciddi spekülasyonlar var. Bunları araştırmadık. Gerekli merciler bunların üzerine gidecektir. Geçmişte Yığılca’mıza çok şeyler kazandırıldığı ifade ediliyor. 1 haftadır işin içindeyiz. Dere yataklarımızın çöp yığını haline getirildiğini, turizm adına hiçbir şey yapılmadığını gördük. Dere yatağına bırakılan atıklar suyu kirletiyor ve zehre dönüşüyor. İlgili kurumlarla hemen irtibata geçtik. Tır parkı sorunumuz var bunun ivedilikle çözülmesi lazım. İlçemizin toz ve pislikten kurtulması için sayın Valimizden de destek bekliyorum. Biz çevreye duyarlı bir belediye olacağız” dedi.

Makam kapısını söktüğünü koltuğunu da değiştirdiğini söyleyen Çam “Koltuğun beni değiştireceği söyleniyordu. O beni değiştirmeden ben onu değiştirdim” diye konuştu. 

FABRİKA İLÇEYE KATKI SAĞLAYACAK

Çimento fabrikası ile ilgili soruları da yanıtlayan Çam, fabrikanın ilçeye katkı sağlayacağına inandığını kaydederek “Çimento fabrikası bir devlet girişimi olduğu için bizim müdahil olmamız mümkün değil. Çünkü fabrika tüm altyapı çalışmalarını tamamlamış. Yıl sonu itibariyle üretime geçeceklerini söylüyorlar. Fabrikanın isminin Yığılca’ya kazandırılmasını istiyoruz. Fabrikanın bize katkısı olacağını düşünüyorum. 5 ayrı belediye başkanı ile çalıştım. Tabiri caizse her çiçekten bal almış gibi tecrübeliyim. Eski belediye başkanın Yığılca’yı şahlandırıyoruz gibi sözleri doğru değil. Göreve başladığımızda bir çok sorunla karşılaştık. 5 yılda çözebilir misiniz dediler. Benim için 5 aylık mesele dedim” şeklinde açıklama yaptı.

 

BELEDİYE 16 MİLYON LİRA BORÇLU

Çam belediyeyi 16 milyon lira borçla devraldığının altını çizerek “Yalana palavraya gerek yok. Yığılca’nın eti budu belli. Bana kalan belediyede 16 milyon borç ve 200 bin lira para. Yığılca’yı daha yaşanabilir hale getireceğiz. Biz dikkatli harcamalar yapmak durumundayız. Ekonomimizi bu borç doğrultusunda şekillendireceğiz. Belediyenin 1 kuruşunu bile kimseye yedirmeyeceğim. Buna bende dahilim. Tehdide şantaja boyun eğecek bir insan da değilim. Bütün ilçelerimizi seviyoruz. Hepsini kucaklıyoruz” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
15.4.2019
18:26

Bu açıklama yeterli değil! 16 milyon borç bıraktılar diyip, kenara çekilmek olmaz! 16 milyonluk faturalar kimlere kesilmiş! Nerelere harcanmış bu paralar? Bunları açıklamadığın takdirde; 16 milyon borç var kimse bizden öyle çok da hizmet beklemesin demek için alt yapı yapmış olursun! Nerede 16 milyonluk yatırım? Cevap bekliyoruz!

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,27
Öz Yığılcalı


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.