Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden Flaş Işık Kararı

Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden Flaş Işık Kararı

Düzce’de sinyalize kavşaklarda kullanılan flaş ışığın birçok kazaya davetiye çıkarmasına Mahir Yılmaz isimli vatandaştan tepki geldi. Konuyla ilgili CİMER’e şikayette bulunan Yılmaz’a cevap olarak, sinyalizasyon sistemlerinde yeşil ışığın yanıp sönmesi (fasıla yapması) sonucu kazalarda artışın tespit edildiği ve bu nedenle de nedenle sinyalize kavşaklarda yeşil ışığın yanıp sönmesi uygulamasının kaldırıldığı açıklandı.

Düzce’de kent içi trafik akışını rahatlatabilmek için trafiğin en yoğun olduğu noktalarda kurulan sinyalize kavşaklardaki flaş ışık uygulaması birçok kazaya davetiye çıkarıyor.

Konuyla ilgili şikayetini CİMER’e bildiren Mahir Yıldız isimli vatandaş, çözüm noktasında yetkililere çağrıda bulunmuştu.

Karayolları 4.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan geri dönüşte, başvuru sonucu yapılan incelemelerde, flaş ışık uygulamasının arkadan çarpmalı kaza sayısında artış, geçememe eğilimi nedeni ile yeşil süre kullanımında azalma, önde giden aracın durup/duramayacağı tahmininde zorluk ve kavşak yaklaşımında hızı artırmaya teşvik etmesi gibi tipik sürücü davranışlarının geliştiği tespit edildiği ve Bu nedenle sinyalize kavşaklarda yeşil ışığın yanıp sönmesi (fasıla yapması) uygulaması kaldırılmasına karar verildiği bildirildi.

Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“03.08.2019 tarih ve 1901755581 sayılı CİMER başvurunuz incelenmiştir. Sinyalizasyon sistemlerinde yeşil ışığın yanıp sönmesi (fasıla yapması) sonucu, arkadan çarpmalı kaza sayısında artış, geçememe eğilimi nedeni ile yeşil süre kullanımında azalma, önde giden aracın durup/duramayacağı tahmininde zorluk ve kavşak yaklaşımında hızı artırmaya teşvik etmesi gibi tipik sürücü davranışlarının geliştiği tespit edilmiştir. Bu nedenle sinyalize kavşaklarda yeşil ışığın yanıp sönmesi (fasıla yapması) uygulaması kaldırılmıştır.

Ayrıca 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun, hızın gerekli şartlara uygunluğunu sağlamak başlıklı 52. Maddesinde; Sürücüler: a) Kavşaklara yaklaşırken, dönemeçlere girerken, tepe üstlerine yaklaşırken, dönemeçli yollarda ilerlerken, yaya geçitlerine, hemzemin geçitlere, tünellere, dar köprü ve menfezlere yaklaşırken, yapım ve onarım alanlarına girerken, hızlarını azaltmak zorundadırlar denilmektedir."

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
9.01.2020
23:37

Hep söylüyorum yine de söyleyeceğim dalga geçiyorlar Düzcelilerle bizi takmıyolar adam yerine koymuyolar halamın bıyıkları olsa amcam olurdu diyolar size bu sistem bile fazla diyolar diyolarda diyolar

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,28
V


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.