Caboğlu’ndan Mehmet Keleş Açıklaması

Caboğlu’ndan Mehmet Keleş Açıklaması

Caboğlu’ndan Mehmet Keleş Açıklaması

İlçe Belediye ve teşkilat başkanları ile bir araya gelen MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, son günlerde Düzce’nin gündemine bomba gibi düşen “Mehmet Keleş MHP’ye mi geçiyor” söylentileri hakkında açıklamada bulundu. Caboğlu açıklamasında, eğer siyaset yapmak isteyenler varsa Ankara’dan bu iş başlamaz, bu işin başlayacağı yer bellidir. Düzce’de MHP İl Teşkilatı’yla bu süreç başlar.” diyerek ayrıca eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından teşkilata her hangi bir başvurunun yapılmadığını belirtti.

MHP İlçe belediye ve teşkilat başkanlarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulunan MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, Düzce TV’ye özel açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde MHP Genel Merkezi’nde boy gösteren eski Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in MHP’ye geçme iddiaları hakkında da konuşan Başkan Caboğlu, eski Başkan Keleş tarafından böyle bir talebin kendilerine ulaşmadığını belirterek görev yapmak isteyen tüm isimler için “Bizim teşkilatlarda eğer siyaset yapmak isteyenler varsa Ankara’dan bu iş başlamaz, bu işin başlayacağı yer bellidir. Düzce’de MHP İl Teşkilatıyla bu süreç başlar.” İfadelerinde bulundu.

MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Toplantıda Düzce’yi masaya yatıracağız”

“Biz teşkilatlara ve istişareye çok önem veren bir teşkilat olarak daha öncesinden il yönetim kurulu bugünde ilçe başkanları ve belediye başkanlarıyla beraber toplantı tertip edeceğiz. Biliyorsunuz ki genel merkezimizin yapmış olduğu bu hafta sonu itibariyle Cuma-cumartesi-Pazar günü bir kampımız olacak. Ama bundan önce istişarelerin sonucunu ve teşkilatların görüşlerini daha 2019 ve geçişle alakalı güzel bir toparlama anlamında biz de burada yapacağımız istişareler sonrasında genel merkezin yaptığı toplantıda görüşmeler yapacağız. Düzce’yi masaya yatıracağız, Düzce’yle ilgili konuları tek tek ele alacağız.

“Keleş MHP’de Yer Almak İstiyorsa Öncelikle Düzce Teşkilatına Başvurmalı”

Bizim teşkilat olarak tarafımıza ulaşmış herhangi bir şey yok. Ankara’ya yapılan ziyareti sorarsanız, Belediyeler Birliği adına geçmişte de Mehmet Keleş’in görev alması nedeniyle tesadüfen bir ziyaret gerçekleşmiş. Mehmet Keleş geçmişte Düzce’de siyaset yapmış, hizmet etmiş belediye başkanlarından biridir. Ama şu çok önemli, biz Cumhur İttifakı olarak AK Parti’yle beraber hareket ediyoruz. Bu noktada Mehmet Keleş’in AK Parti’de sicilen sıkıntılı olduğu bir veya mental yorgunluğunun giderilip giderilmediği noktasında bunu iyi geniş olarak ele almakta fayda var diye düşünüyorum. Ama Mehmet Keleş’in kendisinden, doğrudan teşkilata ulaşmış herhangi bir şey yok. Bizim teşkilatlarda eğer siyaset yapmak isteyenler varsa Ankara’dan bu iş başlamaz, bu işin başlayacağı yer bellidir. Düzce’de MHP İl Teşkilatı‘yla bu süreç başlar. Eğer bizimle başlamış bir süreç yoksa Mehmet keleş’in herhangi bir şekilde bizimle bir teması olduğunu söyleyemeyiz.

Kongre yapılacak mı?

Bizim kongre sürecimiz yok. Ama genel merkezin yapacağı herhangi bir kongre süreciyle bu süreç zaten kendiliğinden başlayacaktır. Ama bu çok önemli bir husus. Yani kongre olmadan MHP’nde geçmişte de, genel başkan üzerinden bu söylemleri yapan bazı kesim insanlar vardı. Ama bunların amaçları belliydi. İl bazında bunları aldığınızda MHP’ye üye olan herkes her yere aday olabilir. Ama süreç başlamadan bunu dillendirmek bunu art niyetli olarak kabul ederiz. Ben geçmişte de hep söyledim, aday olmak isteyen, aday adayı olan herkesin ben başkanıyım. Onlarında çıkar ve menfaatlerini korumak zorundayım. Muktedir olsunlar. Bizim üyemiz bizim delegelerimiz bu konuda geçmişte 50 yıllık bir siyasi parti olmamız nedeniyle bu konuda çok deneyimli ve tecrübelidir. Kimi yeterli göreceklerse, kimin daha iyi hizmet edeceğini düşüneceklerse onu destekleyip onu kongrede başkan yapacaklardır. Amaç süreç daha başlamamıştır. Çok önceden bunu söylemek dillendirmek hem teşkilatı hem de kendilerini yıpratır.”

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
11.01.2020
14:35

Keleş başkan düzce şampiyon

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,47
Mahmureli
11.01.2020
14:10

Mehmet keleş başkan olur

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,14
Mhp li
11.01.2020
12:22

DÜZCE bu magduriyetlere düşmeye devam ederse kimse bu veballerden kurtulamaz ovuyolarmi ne yapmaya çalışıyorlar. Siyaset önce kalıbına sahip çıksın ordan burdan adam almalar laf çıkarmalar iyi şeyler değil.yazik bu millete enazindan fitneleri ortalık karistiranlari ayırın siyaset millet için var rant için değil.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,22
Vatandas
11.01.2020
11:47

İnşallah

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,69
Düzceli


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.