Öztürk’ten Kampanyaya Destek Çağrısı

Öztürk’ten Kampanyaya Destek Çağrısı

Düzce Hayvanları ve Haklarını Koruma Derneği tarafından “Uzat Elini Onlarda Yaşasın” adıyla bir kampanya başlatıldı. Kampanyaya destek veren Özel Düzce Çağsu Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Rıfat Can Öztürk, hayvan sevgisinin çocukların gelişiminde çok önemli olduğunu belirtti.

Düzce Hayvanları ve Haklarını Koruma Derneği tarafından “Uzat Elini Onlarda Yaşasın” adıyla sokak hayvanlarına yardım kampanyası başlatıldı. Özel Düzce Çağsu Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Rıfat Can Öztürk’de kampanyaya destek veren isimler arasında yer aldı.

Dr. Öztürk konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sokak hayvanlarına şiddet olayların giderek arttığına dikkat çektiği konuşmasında “Hep söylediğim gibi sevmeyebilirsiniz ama zarar vermenize gerek yok.” ifadelerinde bulundu.

Amaçlarının farkındalık yaratmak olduğunu da belirten Öztürk, yardımcı olmak isteyenlerin ya da kampanyaya katılmak isteyenlerin Düzce ÇAĞSU Hastanesi’nden kendisine ulaşabileceklerini belirtti.

"Hayvan sevgisi çocukların gelişimine katkı sağlıyor"

Özel Düzce Çağsu Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Rıfat Can Öztürk konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Hepimizin bildiği üzere özellikle son dönemlerde hem evcil hayvanlarına hem sokak hayvanlarına şiddet oldukça fazla. Her gün maalesef kötü bir haber izliyoruz. Dışarıda, soğukta bizlerin yardımını bekleyen hayvanlar için bizlerde elimizden geldiği kadarıyla destek olmaya çalışıyoruz. Hep söylediğim gibi sevmeyebilirsiniz ama zarar vermenize gerek yok. Bizlerde kendi üzerimize düşen payı onlar için yapmaya çalışıyoruz. Ufak tefek 1 TL’lik mamalar ya da toplayacağınız yemekleri çöpe atmak yerine dışarıya onları bir kaba koymak onlar için faydalı olacaktır. Sokak hayvanları, evcil hayvanlar, çocukların gelişiminde ve sevgi aşılamasında oldukça önemli. Buna çok dikkat etmek gerekir. Dolayısıyla biz de kendi üzerimize düşen görevleri yapmaya çalışıyoruz. Sizlerin yardımlarıyla beraber sokak hayvanları için ufak bir kampanya başlattık. Bu kampanyada çocuklarınızla beraber bize gelebilir bu ufak mamalardan getirebilir ya da bir lira iki lira ne gönlünüzden kopuyorsa bağışlayabilirsiniz. Unutmayın hayvanları seven insanları da sevecektir.”

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.