Toplum Olarak Nerede Hata Yapıyoruz?

Toplum Olarak Nerede Hata Yapıyoruz?

Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay, Düzce’de bulunan özel bir kreşte 2 yaşındaki çocuğun öğretmeni tarafından darp edilmesi olayla ilgili Düzce TV’ye özel açıklamalarda bulundu. Baro Başkanı Azade Ay, “Burada korunması gereken yarar çocuğun üstün menfaatidir.  Öğretmenin ya da ailenin duygu düşünce, uğradığı üzüntü, yaşadığı manevi değildir. Korunması gereken burada bence çocuğun üstün yararıdır” ifadelerinde bulundu.

Düzce’de bulunan özel bir kreşte 2 yaşındaki çocuğun öğretmeni tarafından darp edildiği olay sonrası Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay açıklamada bulundu.

Baro Başkanı Ay, yaşanan olayın çok üzücü olduğunu belirttiği konuşmasında, öncelikle toplumun biz nerede hata yapıyoruz diyerek bu olayların nedeninin sorgulanması gerektiğini ifade etti.

Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay, olayla ilgili şu ifadelerde bulundu:

“2 yaşında kendini ifade edemeyen bir çocuğumuza öğretmeni tarafından yapılmış olması çok acı. Artık öğretmenlere de mi sirayet etti bu husus yoksa biz onu da mı yapamıyoruz, nerede hata yaptık o önemli. Çok üzücü gerçekten. Sanırım konu savcılığa da intikal etti. Dosyanın içeriğini bilmiyorum bilmediğim dosya hakkında da konuşmak ve yorum yapmak da istemem. Ama çocuğun iki yaşında olması ya da 10 yaşında olması ya da 18 yaşında olması da herhangi bir insan insana yaşanan ne olursa olsun ne olursa olması şiddete maruz kalması bizim tarafımızdan zaten kabul edilemez.

Bir çocuğumuza öğretmeni tarafından yapılması yapılmış olması acı verici.  Bence artık öğretmenlere de sirayet etti bu husus. Yoksa biz onu da mı yapamıyoruz, nerede hata yaptık o önemli çok. Çocuğun 2 yaşında olması ya da 10 yaşında olması ya da 18 yaşında olması da herhangi bir insan insana yaşanan ne olursa olursun şiddete maruz kalması bizim tarafımızdan zaten kabul edilemez.”

Nerede hata yapıyoruz?

Toplum olarak yaşanan bu olayı göz önüne alırsak nerede hata yapıyoruz diye düşünmeliyiz diyen Baro Başkanı Ay, konuşmasına şöyle devam etti:

“2 yaşında kendini ifade edemeyen bir çocuğa bunun kreş öğretmeni tarafından yapılmış olması düşündürücüdür.

Bence toplum bunu sorgulamalı.  Toplum nereye geldi nerede hata yapıyoruz, eğitimin neresinde hata yaptık, ne gibi önlemler almamız lazım…  Gerçekten kreşte çocuklarımız rahat mı, takip edilmiyor mu, diğer çocuklar da aynı şiddete maruz kalıyor mu bunun araştırılması gerekir. Bence Milli Eğitim Bakanlığı’nın öncelikle bu konuya artık eğilmesi gerektiğini düşünüyorum.”

"Çocuk Hakları Merkezimiz olayla ilgilenecek"

Düzce Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Merkezi’nin de olayla ilgileneceğini ifade eden Ay, şöyle konuştu:

“Düzce Barosu olarak Kadın ve Çocuk Hakları Merkezimiz var. Merkez zaten bu davaya da dahil olur. Bizim sağlık merkezi haberi duymuş bana attılar yani buna bir çalışma yapacağız diye. Savcılığın sonucunu bekleyecekler öncelikle. Gereken yapılacaktır diye düşünüyorum ama ben işin savcılığa gelmeden önceki kısmındayım. Yani konu çocuk, çocuk bu toplumun temel taşı diyoruz. Ben bir kadınım kadın olmasam dahi bir insanım öncelikle insan hakları çocuk hakları var. Hiçbir çocuk şiddet görmemeli. Hiçbir  kötü muameleye maruz kalmamalı. Çocuklar bence korunmalı ve devlet koruması altında olmalı diye düşünüyorum. Sosyal hukuk devleti de bunu gerektirir. Gerekenin yapılacağını düşünüyorum dosya hakkında dediğim gibi şu aşamada yorum yapmak bana düşmez.”

"Korunması gereken çocuğun üstün yararıdır"

Şiddete maruz kalan çocuğun üstün yararının korunması gerektiğine vurgu yapan Baro Başkanı Ay, son olarak şunları söyledi:

“Üzüldük ama belirtmek istediğim bir nokta var. Çocuğun menfaatleri gereği görüntülerin medyada yayınlanması ne kadar doğru? Bu bana pek fazla doğru gelmiyor çünkü burada korunması gereken yarar çocuğun üstün menfaatidir.  Öğretmenin ya da ailenin duygu düşünce, uğradığı üzüntü, yaşadığı manevi değildir. Korunması gereken burada bence çocuğun üstün yararıdır. Buna dikkat edilmesi gerekir diye düşünüyorum.”

Haber: H. DURNA

Kamera: S. AKYOL


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.