Pazar Yerlerinde İlave Tedbirler Alınacak Mı?

Pazar Yerlerinde İlave Tedbirler Alınacak Mı?

Korona Virüs pandemisi sürecinde durumu fırsat bilerek fahiş fiyat uygulayan marketlerden kaçan vatandaşlar soluğu pazar yerlerinde aldı. Pazara gelenler sosyal mesafe kuralını hiçe sayarak alışverişlerini yapmaya devam etti. Ayrıca yine aynı noktada bulunan bir eczane önünde sıra bekleyen vatandaşlarda sosyal mesafe kurallarını önemsemedi.

Düzce’de Olağanüstü Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararı ile 10 Nisan 2020’de bazı Pazar yerleri kapatıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için ise Hamidiye, Azmilli ve Kalıcı Konutlar bölgesinde kurulan Pazar yerlerinin hizmete devam edeceği duyurulmuştu.

Pandemi sürecini fırsata çevirerek fiyatları yükselten marketlerden kaçarak pazar yerlerine yönelen vatandaşlar Hamidiye Mahallesi’nde kurulan semt pazarında yoğunluk oluşturdu.

Pazara alışverişe gelenler, 1 metrelik sosyal mesafe kuralına uymadı. Zabıta, pazar içerisinde esnafa maskesiz, eldivensiz bulunmamaları için sık sık anons yaptı. Pazar yerinde vatandaşlara sosyal mesafeye dikkat etmeleri çağrısı da yapıldı. Ancak bu uyarılarda yetersiz kaldı.

Vatandaşlar, eldiven ve maske kullanırken, tezgahlar arasında gelip gidenler sosyal mesafeye uymadı.

Pazar yerindeki yoğunluğu eline aldığı cep telefonu kamerasıyla görüntüleyen bir vatandaş ise isyan etti. Tüm dünyada tedbirlerin en üst seviyede tutulmasına rağmen pazar yerinde vatandaşların sosyal mesafe kuralını hiçe saydığını belirten vatandaş, yetkilileri bu anlamda göreve davet etti.

Yine aynı noktada bulunan bir eczanenin önünde sıra bekleyen vatandaşların da sosyal mesafe kuralına uymadıkları görüldü.

Ayrıca vatandaşlar pazar yerlerine insanların gruplar halinde alınması gerektiğini ve Zabıta ekiplerinin daha sık denetim yapması gerektiğini vurguladı.

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.