Berber Ve Kuaförlerde 11 Mayıs Hazırlığı Başladı

Berber Ve Kuaförlerde 11 Mayıs Hazırlığı Başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın korona virüsü önlemleri kapsamında kapalı olan işyerlerine yönelik normalleşme planı kapsamında berber, kuaför ve güzellik salonlarının 11 Mayısta açılacağını ifade etmesi ile Düzce’de bulunan berber, kuaför ve güzellik salonlarının dezenfekte çalışmalarına başladı. Ancak berberler ve kuaförler, tek kullanımlık malzemelere yüz 100 zam yapılması nedeniyle malzeme tedariği konusunda zorluk çekiyor.  

Fiziksel temasın çok olması nedeniyle 21 Mart'ta faaliyetlerinin durdurulması üzerine kepenk kapatan berber, kuaför ve güzellik merkezleri, faaliyete başlayacakları 11 Mayıs öncesinde hazırlıklarına hız verdi.

İş yerlerinin temizliğini yapan berber ve kuaförler ile güzellik merkezi işletmecileri, hem tıraş ve bakım esnasında kullanacakları malzemeleri temizleyip dezenfekte ediyor hem de müşterilerinin sosyal mesafe kurallarına uyması için iş yerlerindeki düzenlemeleri yapıyor.

Makas, tıraş makinesi ve tarak gibi malzemelerin genel bakım ve temizliklerini yapan berberler, tek kullanımlık malzemelerini de tedarik ediyor.

Düzce’de erkek kuaför salonu sahibi Ömer İzgi, İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelge kapsamında açılış hazırlıklarını sürdürdüklerini belirterek şöyle konuştu:

“Salgınla verilen mücadele sonucunda bizde yaklaşık 50 gün dükkanlarımızı kapatmak zorunda kaldık. Dezenfekte kurallarına uyarak steril bir şekilde sakal tıraşı yapmadan belirli kurallar çerçevesinde hizmet vermeye devam edeceğiz inşallah.

Sakal tıraşı olmayacak, kullandığımız malzemeler genellikle tek kullanımlık olacak. Kullandığımız ürünler steril hale getirilecek. Elimizden geldiğince dikkat edeceğiz bunlara. İş yerini şu an da dezenfekte ettiriyoruz. Temizliğimizi yapıyoruz, eksiklerimizi tamamlıyoruz.”

Randevu almak gerekiyor

İzgi, bundan sonra iş yerlerine gelen her müşterinin salona gelmeden önce randevu alması gerektiğini  dile getirerek konuşmasına şöyle devam etti:

“Dükkanımızı dezenfekte ederek 11 Mayıs’a hazırlanıyoruz. Pazartesi günü randevulu şekilde çalışacağız. Vatandaşlarımızın randevusuz gelmemelerini bir de bizleri fazla sıkıştırmamalarını rica ediyoruz.”

Kuaför malzemelerine yüzde 100 zam

Koronavirüs sürecinde fırsatçıların berber ve kuaför salonlarının ihtiyaç duyduğu malzemelere yüz 100 zam uyguladığını belirten İzgi, yetkililerin acilen denetimleri sıklaştırması gerektiğini vurguladı. İzgi konuyla ilgili şunları söyledi:

“Malzeme bulma konusunda sıkıntı yaşasak da bir şekilde tedarik etmeye çalışıyoruz. Sağlık taramasından geçeceğiz. Bu şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Bu süreçte fahiş fiyat uygulayanlar oluyor. Malzemeleri bulmakta da zorlanıyoruz. Bir an önce bu sorunda çözüme kavuşur inşallah. Örneğin tek kullanımlık havluları önceden 40liraya alıyorduk şimdi ise 80 liraya alıyoruz. Saç kesiminde kullanacağımız önlükler de yine aynı şekilde tek kullanımlık olacak. Bunların fiyatları da yüzde 100 katlanmış şekilde. Bunların maliyetleri bize yüksek geliyor. Aldığımız malzemeler dediğim gibi yüzde 100 zamlandı, fahiş fiyat uygulanıyor. Bunların denetlenmesi lazım. Tekel gibi bir şey oluyor. İsteyen istediği fiyatı koyuyor malzemelere.”

Haber: H. DURNA

Kamera: S. AKYOL


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
11.05.2020
11:02

ALLAH FIRSATÇILARA FIRSAT VERMESİN, YOKSA UTANMASALAR BOŞ MEZAR BULSALAR ONU BİLE KATINA KAT SATARLAR., ALLAH ISLAH EYLESİN.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,32
ALLAH ISLAH EYLESİN
10.05.2020
11:26

Bu memlekette fırsatçılar her dönemde böyle zamanları kollar.bitmez bunlar.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,97
Eşraf


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.