Ekonomik Sıkıntı Sadece Düzce’yi Mi Etkiliyor?

Ekonomik Sıkıntı Sadece Düzce’yi Mi Etkiliyor?

Ekonomik Sıkıntı Sadece Düzce’yi Mi Etkiliyor?

Düzce yaşadığı afetlerin yaralarını henüz saramamışken henüz göreve yeni başlayan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’dan vatandaşlara 537 milyon liralık yatırım açıklaması geldi. Pandeminin getirdiği ekonomik sıkıntılar nedeniyle tüm çalışmaların durdurulduğu Düzce’de vatandaşlar artık vaat duymak değil icraat görmek istiyorlar.

Komşu ilin valisinden 537 milyonluk yatırım sözü

Sosyal medya hesabından 537 milyon lira yatırım sözüyle yeni görevine başlayan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, konuyla alakalı ilk açıklamasını yaptı. Vali Kaldırım, “Yatırım sözünü aldık. Yatırım konusunda süreçleri de başlattık” dedi.

Düzce'de yaralar sarılamıyor

Düzce ise 1999 yılında yaşanan deprem ve 2019 yılında yaşanan sel afetinin yaralarını henüz saramadı. Akçakoca ve Cumayeri ilçelerinde geçtiğimiz yıl yaşanan sel afetinde yıkılan 5 köprüden 3’ünün yapımına henüz başlanılamazken, 20 yıl önce yaşanan depremde hasar gören Namık Kemal İlköğretim Okulu’nun yeni binası ise henüz tamamlanamadı.

Ekonomik süreç sadece Düzce'yi mi etkiliyor?

Bunun yanında Millet Bahçesi projesi nedeniyle yıkımı gündeme getirilen Mustafa Kemal Ortaokulu için inşaatına başlanan yeni binası ise pandeminin getirdiği ekonomik sıkıntı nedeniyle durduruldu. Öğrencilerin ise deprem hasarlı Çıraklık Eğitim Merkezinde yeni eğitim öğretim hayatına başlayacakları konuşuluyor.

Potansiyeli yüksek yatırım yok

Özellikle son aylarda pandeminin getirdiği ekonomik zorlu nedeniyle çalışmaların durdurulduğu Düzce’de vatandaşlar siyasilerden yatırım hamlesi bekliyor. Turizm, tarım, sanayi ve konum potansiyelinin yüksek olduğu Düzce’ye yatırım yapılmaması siyasilerin başarısızlığından mı kaynaklanıyor?

Yeşil Düzce'ye turistler uğramıyor

Türkiye’nin birçok şehrinin sahip olamadığı sahil, şelaleler, göller ve doğal güzellikler barındıran Düzce, turizmde dün olduğu gibi bugünde geri planda kalmaya devam ediyor. Komşu ilimiz Bolu’ya yıl içerisinde yüz binlerce turist gelirken, Düzce’nin doğal güzelliklerini kimse görmüyor. Yerli ve yabancı turistlerin Düzce’ye uğramaması alana giden yolların bakımsız ve bozuk olmasından kaynaklanıyor. Turizmde bir diğer önemli nokta ise tanıtım yapmak. Düzcelilerin dahi haberi olmadığı güzellikleri turistler nasıl duyacak?

Vatandaşlar vaat duymak değil icraat görmek istiyor

Hal böyle olunca, komşu ilimiz Sakarya’ya mevcut dönemde 537 milyon liralık yatırım gelirken Düzce neden yatırımcı bulamıyor? Hani ekonomik sıkıntı vardı? Peki Düzce’nin milletvekilleri, siyasi parti il başkanları bu konuda ne yapıyor? Vatandaşlar artık siyasilerden Düzce’de vaat duymak değil icraat görmek istiyor.  

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.