1-7 Nisan Kanser Haftası Etkinlikleri Başladı

1-7 Nisan Kanser Haftası Etkinlikleri Başladı

1-7 Nisan Kanser Haftası Etkinlikleri Başladı

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Birimi personellerince 1-7 Nisan “Kanser Haftası” etkinlikleri kapsamında Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ve Düzce Krem Park AVM’de stand açılarak farkındalık etkinliği düzenlendi.

1-7 Nisan Kanser Haftası" nedeniyle gerçekleşen stant çalışmasında, standı ziyaret eden vatandaşlara bilgilendirmeler yapılarak, kanser hastalığına karşı toplumu bilinçlendirmek ve kanserde erken teşhisin önemine vurgu yapmak amacıyla hazırlanan el broşürleri  dağıtıldı.

       İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin YILMAZ Kanserin ülkemizde ve dünyada ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer aldığını ve önemli bir toplum sağlığı sorunu olduğunu, günümüzde kanserin %30-50’si önlenebilir olduğunu, kansere neden olan risk faktörlerinden kaçınmak gerektiği ve en önemlisinin erken teşhis olduğunu belirterek birçok kanserin iyileşme olasılığının, erken tanı ve uygun tedavi yöntemi ile olduğunu belirtti.

          Ülke genelinde kanser taramalarının; Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM), Toplum Sağlığı Merkezleri (TSM), Sağlıklı Hayat Merkezleri(SHM) ve Aile Sağlığı Merkezleri(ASM) de meme kanseri tarama programı kapsamında  40-69 yaş arası kadınlara 2 yılda bir mamografi çekimi, serviks kanseri tarama programı kapsamında 30-65 yaş arası kadınlara 5 yılda bir smear ve HPV DNA testi, Kolorektal kanseri tarama programı kapsamında 50-70 yaş arasındaki erkek ve kadınlara 2 yılda bir gaitada gizli kan testi ücretsiz olarak yapılmakta olduğunu belirtti. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.