LÖSEV'de Her Şey Bağışçılar ve Gönüllüler Sayesinde

Her Şey Bağışçılar ve Gönüllüler Sayesinde

LÖSEV'de Her Şey Bağışçılar ve Gönüllüler Sayesinde

LÖSEV, lösemi hastalığı, tedavi süreci gibi birçok konuda öğrencileri bilinçlendirmek amacıyla LÖSEV İncileri Projesi kapsamında Düzce’deki öğrencilere bilgilendirmede bulunan LÖSEV Halkla İlişkiler Sorumlusu Şeyma Ayhan ve Halkla İlişkiler Uzmanı Leyla Aşık, Düzce TV ekranlarında yayınlanan Mehmet İbrahimoğlu ile Gündem programının konuğu oldu.  

Lösemili Çocuklar Vakfı Halkla İlişkiler Sorumlusu Şeyma Ayhan ve Halkla İlişkiler Uzmanı Leyla Aşık, Düzce TV ekranlarında yayınlanan Mehmet İbrahimoğlu ile Gündem Programının konuğu oldu.

Programda açıklamalarda bulunan LÖSEV Halkla İlişkiler Sorumlusu Şeyma Ayhan, Lösemili Çocuklar Vakfı’nın amaçlarından, bünyesinde bulunan Lösante Hastanesi’nde gerçekleştirilen tedavilere kadar birçok konuda bilgilendirmede bulundu.

“Her Türlü Kanser Tipine Yardım Hizmetimiz Var”

LÖSEV Halkla İlişkiler Sorumlusu Şeyma Akyan, konuşmasına şu ifadelerle başladı:

“Kuruluş amacımız sadece lösemili çocuklara hizmet vermekti ama maalesef ki Türkiye genelinde her yıl kanser hastalarının sayısı artıyor. Bu yüzden biz artık yetişkin hastalarımıza da tedavi ve eğitim imkanımızı sunmaktayız ve sadece lösemi alanında değil her türlü kanser tipine yardım hizmeti sunan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Artık her türlü kanser tipine ve yetişkin hastalara da yardımlarımızı direkt olarak iletiyoruz.”

"Lösemili Çocuklar Köyü"

Lösemili çocukların tedavi süreçlerinde şehrin kirliliğinde uzaklaşması ve güzel vakit geçirebilmesi amacıyla kurulan ve faaliyetine devam eden Lösemili Çocuklar Köyü hakkında da bilgiler veren Şeyma Akyan, şöyle devam etti:

“Ankara’da Lösemili Çocuklar Köyümüz var. Burada il dışından gelen hastalarımız için tamamen ücretsiz barınma sağlıyoruz ailelerimize. Tedavilerinin başlangıcında sonuna kadar burada ücretsiz kalabiliyorlar. Doğal yaşam çiftliği dediğimiz bir ortam aslında orası.”

“LÖSEV Kolejimiz var”

LÖSEV Halkla İlişkiler Sorumlusu Şeyma Akyan lösemili çocukların enfeksiyon ve hastalıklarının nüks etme ihtimallerine karşı ücretsiz eğitim verilen LÖSEV Koleji hakkında şunları söyledi:

“Bir de Ankara bulunan LÖSEV Kolejimiz var. Lösemi hastalığı tedavisi uzun süren bir hastalık. Bu çocuklarımız tedavilerini bitirdikten sonra okullarına tekrardan geri dönüyorlar ve maske takmak durumunda kalıyorlar. Enfeksiyona çok açık oluyorlar. En ufak bir enfeksiyonda hastalıklarının nüks etme riski çok fazla. Bunu en aza indirebilmek için  hastanemizin yanı başında bulunan LÖSEV Koleji’nde çocuklarımız yine burada tamamen ücretsiz bir şekilde eğitim görebiliyorlar.”

“3.5 Milyonu Aşkın Gönüllümüz Bulunmakta”

LÖSEV’e gönüllü olabilmek için nelerin yapılması gerektiğine de konuşmasında yer veren Akyan, şunları söyledi:

“Türkiye genelinde 3.5 milyonu aşkın gönüllümüz bulunmakta ve biz tüm işlemlerimiz, tüm çalışmalarımızı, bağışçılarımızın ve gönüllülerimizin desteğiyle gerçekleştiriyoruz. Hiçbir şart, koşul vs. bulunmadan www.losev.org.tr adresine girip gönüllü formunu seyircilerimiz girerek buradan ücretsiz bir şekilde isim, soy isim, telefon, varsa mail ve biliyorsak muhakkak kan grubumuzu da burada paylaşarak gönüllü olabiliriz. Herhangi bir ücret veya yaş sınırı bulunmuyor. Siz üye olurken yaşadığınız ili belirteceğiniz için size sadece o ile yönelik hastalarımıza yönelik mesajlar ulaşacak. Örneğin bir kan verme durumunuz olacaksa bunun için o hasta ilinizde hangi hastanedeyse size bunun bilgisi verilecek ve oraya gidebileceksiniz. Yani kan vermek veya herhangi bir yardımda bulunmak için farklı bir ile gitmenize gerek kalmıyor.”

“Lösemili Çocukların Ücretsiz Faydalanabildiği Lösante Hastanesi”

Lösemili çocukların ücretsiz faydalanabildiği Lösante Hastanesi’nin diğer kanser türünde hastalığı bulunan hastalara da hizmet verdiğini belirten Akyan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ankara’da bulunan Lösante Hastanemizde, lösemili çocuklarımızın tüm tedavileri ücretsiz. Bunun dışında diğer yetişkin hastalarımız veya farklı kanser türü hastalarımıza bu hastanemizde tedavi ücretsiz değil. Hastanenin kendini döndürebilmesi gerekiyor tabii ki. Onlara özel hastane statüsünde hizmet veriyoruz. Sizler normal rutin kontrollerinize tüm branşlarda hizmet verdiğiniz bir hastaneye gidip herhangi bir alanda hizmet alabiliyorsunuz. Giriş yaparken ödeyeceğiniz herhangi bir ücret hastanemizin kendini döndürebilmesi ve çocuklarımıza bağış kalabilmesi için minimum tutarlarda sizlerden böyle bir ücret alınıyor. Ama sadece lösemi hastalığında tedavi gören kişilerimiz burada tamamen ücretsiz bir şekilde tedavilerini görebiliyorlar. Ankara İncek Haymana yolu üzerinde hastanemiz. Numaramız 0312 666 7 666 numaralı hattan da lösemili çocuk ve yetişkinler hastanemize istedikleri gibi ulaşabilirler.  LÖSEV’E de 0312 447 06 60 nolu numaradan ulaşabilirsiniz.”

“LÖSEV İncileri Projesi”

LÖSEV İncileri projesi kapsamında Düzce’ye gelmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Akyan, şu ifadelerde bulundu:

“Düzce’ye çok güzel bir faaliyet için geldik. Halkla ilişkiler bölümümüzün çok güzel bir projesi var., LÖSEV İncileri Projesi. Bu proje kapsamında tüm Türkiye’deki Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan tüm okullarda LÖSEV İncileri Projesini gerçekleştiriyoruz. Kreşlerden lise sona kadar tüm kademelerde LÖSEV’i anlatan, lösemiyi anlatan, sağlıklı beslenme, gönüllülük projeleri gibi konu başlıklarını ele alan bir proje. Her kademeye uygun bir şekilde anlatıyoruz. Düzce’de de kardeş okulumuz olan Kültür Koleji’nin önderliğinde başlatılan bir çalışma nedeniyle buradayız. Okulumuz çevre okullarını diğer çevre okulları, diğer devlet okullarını Düzce Kültür Merkezi’nde birçok öğrenciye seslenme fırsatımız oldu. İlgi alaka çok güzeldi. Çünkü öğrencilerimiz artık çok bilinçliler.”

“Başarı Oranlarımız Yüzde 90’ların Üzerinde”

Konuşmasında kanser hastalığının önlenebilir bir hastalık olduğunu vurgulayan LÖSEV Halkla İlişkiler Sorumlusu Şeyma Akyan, son olarak şunları söyledi:

“Lösemi ve kanser hastalığı tamamen önlenebilen ve tedavisi olan bir hastalık. Şu anda lösemi hastalığında Lösante Hastanesinde başarı oranlarımız yüzde 90’ların üzerinde. Sadece enfeksiyon riskine çok dikkat etmemiz gerekiyor. Biliyorsunuz ki özellikle lösemi hastalığında tedavi gören hastalarımız maske takıyorlar. Bu maskenin neden takıldığını biz kamuoyuna bildiriyoruz. Çünkü o kişileri gördükleri zaman olumsuz tepki alabiliyorlar ve tedavinin yüzde 90’lık bölümünü kemoterapi dediğimiz ilaç olumlu gitmesini sağlıyorken yüzde 10’luk dilimini de moral motivasyon sağlıyor. O maske takan kişilere olumlu yaklaşabildiğimiz zaman o yüzde 10’luk dilime de bizim sağlayacağımız moral motivasyonlar yüzde 100’e ulaştırabiliyoruz.”

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.