Uzman Şahin’e Korona Virüs Tepkisi

Uzman Şahin’e Korona Virüs Tepkisi

Dünya Korona virüsü salgını nedeniyle global çapta bir krizle boğuşurken, sorunu yeterince ciddiye almayan Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. İdris Şahin’e tepkiler giderek büyüyor.

Aralık 2019 tarihinde ilk kez Çin’in Wuhan kentinde görülen Korona Virüs (Covid-19) pandemisi Türkiye’de ise ilk 11 Mart tarihinde görüldü.

Bu kapsamda tüm dünyayı etkisi altına alan Korona Virüs’ün Türkiye’ye sıçramasından yaklaşık 1 ay önce Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. İdris Şahin konuyla ilgili 3 Şubat tarihinde bir açıklamada bulunmuştu. Prof. Dr. Şahin açıklamasında, “Gripten ölme ihtimaliniz korona virüsten ölme ihtimalinizden 300 kat daha fazla” diyerek vatandaşların içlerine su serpmişti.

Covid-19 virüsünün insanlara korku pompalaması yapılarak yönetilmeye çalışıldığına açıklamasında yer veren Prof. Dr. Şahin, soğukkanlı olunarak insanların hayatlarına devam edebileceğini belirtmişti.

Prof. Dr. Şahin’in bu açıklaması sosyal medya, yerel ve ulusal medyada geniş yer bulmuştu. Ta ki Korona Virüsün Türkiye’de görüldüğü 11 Mart tarihine kadar.

11 Mart tarihinden itibaren Korona Virüs’ten dünyada 350 bin, Türkiye’de ise 4 bin 397 kişi hayatını kaybetti ve kaybetmeye de devam ediyor. Pandemi haline gelen bu virüs hakkında “Aslında Korona’dan daha bulaşıcı olan korku salgını” diyen Prof. Dr. İdris Şahin’e ise tepkiler gecikmedi.

Binlerce kişinin ölümüne sebep olan bu hastalığı hafife almakla suçlanan Prof. Dr. Şahin’in çektiği videoyu sosyal medyadan kaldırılmasını bekleyen vatandaşların yorumları ise şu şekilde oldu:

"Sadece 100 insanın öldüğü bir salgından bahsediyoruz" Hocam alınan eşi benzeri görülmemiş tedbirlere rağmen şu ana kadar dünyada 9000 e yakın insan öldü ve her gün bu sayı artıyor. Merak ettiğim virüsü ve salgını bu kadar basite aldığınız ve bu lafları ettiğiniz için pişmanlık duyuyor musunuz?”

“Bu videoyu ilk gördüğüm gün, yazıklar olsun, bir bilim adamı nasıl olurda, dünyanın tanımadığı bu kadar tehlikeli bir virüs hakkında bu şekilde atıp tutabilir demiştim. Sayın İdris bey bence videonuzu seyrederek olayın korku pompalaması olduğunu düşünen bir çok insan ya canini kaybedecek yada bu virüsün yayılasıya katkıda bulunacaktır. Lütfen, ağzınızdan çıkan sözlerin sorumluluğunu alacak şekilde, bir bilim adamı gibi hareket ediniz. Su an itibari ile (konuşmanızdan 70 gün sonra) olu sayısı 100 bine yanaşmıştır. Sizin bu videonuz bundan sonra bir bilim adamı konuşmasından çok, bir komedyen videosu olarak izlenilip paylaşılır bence.”

 “20 günde dediklerinin tersi çıktı bu kadar basite almamalıydın bu virüsü”

"Hocam videonun üzerinden 1 aya yakın zaman geçti. Bulaşan kişi sayısı yaklaşık 4 binden 77 bine, ölen sayısı da 100'den 2500'e çıktı, ölüm oranı da hemen hemen 3.2 oldu. 1 aylık süreçte ölüm artış hızı 0,7-0.10 civarında oldu. Bu artış hızı tedirgin olmak için yeterli mi?"

"Hocam videoyu koyduğunuz günden bu yana 3 hafta geçti, haliyle vaka ölümleri vs de artış bayağı fazla gibi görünüyor. Ben Vandayım ve Van'a geldiğini de öğrendik. Geçen bu 3 haftalık süreçte şu videoda anlattıklarınıza ek yapılacak bir durum söz konusu mudur?"

"Video tarihi eski ve virüsün geldiği nokta belli. Tün dünyaya yayıldı ve karantinaya alınan şehirler var. Bence bu videoyu kaldırın çünkü bu videonuzu izleyip virüsü ciddiye almayıp önlemlerden kaçınan binlerce insan var."

Prof. Dr. İdris Şahin ne demişti?

 “Korona virüsünden dolayı 100 kişi öldü. Gripten her yıl 50 bin veya 100 bin insan ölüyor. Şu an gripten ölme ihtimaliniz korona virüsten ölme ihtimalinizden 300 kat daha fazla. Şu an dünyada yaklaşık 300 bin insan sıtmadan hayatını kaybediyor. Dünyada milyonlarca insan sigara içerek hayatını kaybediyor. Yani burada ciddi anlamda bir korku pompalaması var gibi görünüyor. Son yıllarda insanlar korkularla güdülenerek yönetilmeye başlandı. Önce kuş gribinde inanılmaz bir medyatik haber salgını daha sonra domuz gribi gibi sonuç olarak bu tip salgınların doğal olduğunu, daha soğukkanlı olmak gerektiğini ve eskiden beri yaptığımız genel önlemleri alarak hayata devam edebileceğimize inanıyorum”

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
27.05.2020
19:54

İki üç ay önce olan şeyleri yeni olmuş gibi göstermeye çalışıp kendine haber çıkarmaya çalışıyorsunuz heralde dtv masa başı habercilik???

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,77
Ef.k
27.05.2020
14:28

Ben İdris Hocaya katılıyorum , şu sayıda test yapıldı deniyor peki teste ne kadar güveniyorsunuz ? Pozitif çıkan ,2 . kez yapıldığında negatif çıkıyor. bu nasıl oluyor. Kişi organ nakli yapmış ,bağışıklığı azaltılmış ,ilaçla yaşayan yaşlılar her zaman tehlikededir ,bir zamanlar bize tereyağı yemeyin ,margarin yiyin diyorlardı o Proflar

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,17
Fırat TOPDEMİR


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.