Asker Adayları Korona Virüs Testinden Geçti

Asker Adayları Korona Virüs Testinden Geçti

Yeni celp döneminde silah altına alınacak asker adayları, Düzce Halk Sağlığı Merkezi’nde testten geçiriliyor. Test sonuçlarına göre silah altına alınacak asker adayları için pazartesi gününe kadar testler devam edecek.

Temmuz ayı celp dönemi başladı. Korona virüs ile birlikte Milli Savunma Bakanlığı’na kışlalara korona virüs bulaşmaması için önlemlerini artırdı. Bu kapsamda yeni celp döneminde askere alınacaklar için korona virüs testi mecbhuri tutulurken, silah altına alınacak asker adayları da Düzce Halk Sağlığı Merkezi’nde korona virüs testine giriyor.

PCR denilen ağız ve burundan numune alınarak yapılan test sonuçlarına göre sağlıklı olan gençler askere alımları için askerlik şubelerine giderek celplerini alacaklar. Yapılan testler hakkında bilgiler veren Filyasyon ekibi doktorlarından Meliha Gezer, asker adaylarının korona virüs testleri hakkında bilgiler verdi. Dr. Gezer; “Korona virüs ülkemizde görüldüğü günden bu yana filyasyon ekiplerinde görev almaktayım. Sağlıklı hayat merkezinde de 25 Haziran tarihi ile 29 Haziran tarihleri arasında asker adaylarına COVİD-19 testi yapıyoruz. Testlerimiz bu güne kadar bu celp döneminde 381 kişiye yapıldı. Burun ve ağızdan numuneler alıyoruz. Yani PCR dediğimiz testi yapıyoruz. Aldığımız numuneleri ise Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi laboratuarına göndererek, sonuçları bekliyoruz. 29 Haziran tarihine kadar da testlerimiz devam edecek. Testlerini yaptıran asker adayları, sonuçlarını E-devlet üzerinden görebilirler” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.