Romanlar Derneği Öncülük Etti

Romanlar Derneği Öncülük Etti

Tarım İl Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Düzce Romanlar Derneği ortaklığında 30 kadın mantar yetiştiriciliği eğitimi alarak hem aile bütçesine hem de ülke tarımına katkı sunmaya hazır hale geldiler.

 

Roman kadınlara istihdam sağlamak amacıyla Düzce Romanlar Derneğinin talebi ile Tarım İl Müdürlüğü, ve Eğitim Müdürlüğü ortaklığında mantar yetiştiriciliği kursu açıldı. Kursu tamamlayan 30 kadın için Erguvan sosyal tesislerinde bir program düzenlendi. Programa Ak Partili siyasiler, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Programda mantar yetiştiriciliğini öğrenerek hem aile bütçelerine hem de ülke tarımına katkıda bulunması planlanan kadınlar sertifikalarını aldı.

Düzce Romanlar Derneği Başkanı Sibel Gün Çabuk, kadınlara istihdam sağlamak amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini söyleyerek, projeyi daha da genişletmeyi hedeflediklerini belirtti.

 

Çabuk, “ Tarım İl Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Düzce Romanlar Derneğimizin öncülüğünde, açmış olduğumuz mantar yetiştiriciliği kursumuza katılan 30 kadın arkadaşımız bugün belgelerini alacaklar. Kursumuz 2 hafta sürdü. Kursumuzu biz geniş çapta projelendirip kadınlarımıza istihdam yaratmak için, geliştirmek ve sürdürülebilir bir proje yapmak istiyoruz.” Dedi.

Düzce Halk Eğitim Müdürü İlhan Çetin proje hakkında bilgi verirken, Ağa Mahallesi ve Akpınar Mahallesi’nden talep geldiğini belirtti.

 

Çetin, “ Onlara mantar yetiştiriciliğini alternatif meslek olarak kazandıralım istedik. Ev ekonomilerine katkıda bulunsunlar diye başladık. Tarım İl Müdürlüğünden eğitimci arkadaşlar sağlandı. Alanlarda eğitim verildi, pazarlar dolaşıldı, 30 kişi belgesini aldı bu eğitimi tamamlamış olduk.” Şeklinde konuştu.

Çetin Düzce’nin ihtiyaçlarına göre meslek edindirme kurslarına devam edileceğini söyledi.

Tarım İl Müdürü Nejdet Çiçek ise, bakanlığın talimatı gereği böyle kurslar düzenlediklerini söyleyerek, 2018 yılında İş-Kur’dan 10, Halk Eğitimden 20 kurs düzenlediklerini dile getirdi.

 

Çiçek, “ Bu kurslarımızda yaklaşık 600 çiftçimize sertifika sağladık. Bu kurslarımız artarak devam edecek yeter ki talep olsun. Roman derneğinin başvurusuyla kadınlarımıza 88 saat kurs verdik. Arkadaşlarımız sınavda başarılı olduktan sonra belge almaya hak kazandılar. Ana hedefimiz, kurslarda aldıkları bilgileri pratiğe, teoriğe çevirerek aile bütçesine ve ülke tarımına katkı değer sağlamaları. Bu anlamda bizle hem şahıs hem bakanlık olarak her daim onların yanında olacağız.” Dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.