Kırsal Kalkınma Projeleri İncelendi

Kırsal Kalkınma Projeleri İncelendi

Kırsal Kalkınma Projeleri İncelendi

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü V. Necdet ÇİÇEK ve beraberindeki heyet uygulanan projeleri yerinde görmek amacıyla Genç Çiftçi Projesi kapsamında örtüaltı sebze yetiştiriciliği konusunda topraksız ortamda marul bitkisi yetiştiren genç çiftçi Hediye BURCU’nun serasını inceledi ve değerlendirmelerde bulunuldu.

Daha sonra Kırsal Kalkınma Destekleri Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi %50 hibe desteği 11. Etap kapsamında Kuşaçması Köyünde Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği (150 Baş Manda) Yeni Tesis Projesi uygulayan Rrm İnşaat Enerji Mühendislik Hayvancılık Sanayi e Ticaret Limited Şirketi’nin projesi kontrol edilerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi alındı.

İl Müdürü V. Necdet Çiçek, Genç Çiftçi Projesi kapsamında 2016-2018 yılları arasında uygulanan 587 projeye toplamda 17 milyon 640 bin TL, Ekonomik yatırımlar kapsamında 2007 -2018 yıları arasında uygulanan 43 projeye de 13 milyon 931 bin TL hibe ödemesi yapıldığını belirterek, kırsal kalkınma kapsamında verilen desteklerin gelir düzeyinin yükseltilmesi ve köylerde genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak olması ve ilimize sağladığı katma değer açısından önemli olduğunu belirtti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.