İlaçlama Çalışmalarına Başlandı

İlaçlama Çalışmalarına Başlandı

Düzce Belediyesi yıl boyu periyodik olarak gerçekleştirdiği ilaçlama çalışmalarına havaların ısınmasıyla birlikte hız verdi.

Düzce Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, sinek ve haşereyle mücadelede en doğru zaman olan larva döneminde yoğunlaştırdığı çalışmalarla zararlı canlıların üremesinin önüne geçiyor. Uzman ekipler tarafından hazırlanan ve Sağlık Bakanlığı onaylı olan ilaçlar sayesinde havaların ısınmasıyla beraber oluşan mikropların, insana ve çevreye olan etkisi minimum seviyeye indiriyor.

VEKTÖRLERDEN BULAŞABİLECEK HASTALIKLARIN ÖNÜNE GEÇİLİYOR

Başıdıkları bakterilerle; sıtma, tifo, tifüs, kene gibi birçok hastalığı insanlara bulaştırabilen haşerelerle etkili bir şekilde mücadele eden Düzce Belediyesi, insan sağlığı için ciddi sağlık sorunlarının yaşanmasının da böylece önüne geçiyor.

Haşereyle mücadelede vatandaşlara da görev düştüğüne dikkat çeken  Düzce Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, apartman arasındaki boş alanlara çöpünü atmamalarını, ağzı açık bir şekilde su depolamamalarını, fosseptik ve kuyu benzeri depoların sinek girmeyecek şekilde ağzının kapalı olmasına özen göstermeleri gerektiğini hatırlattı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.