Uygulamalı Deprem Eğitimi Verilecek

Uygulamalı Deprem Eğitimi Verilecek

Uygulamalı Deprem Eğitimi Verilecek

İçişleri Bankalığı AFAD Başkanlığı tarafından Düzce’ye tahsis edilen mobil deprem similasyon tırında, ara tatil boyunca 24 Kasım Pazar gününe kadar Düzce Anıtpark’ta deprem farkındalığı kazandırılması amacıyla uygulamalı olarak eğitim verilmeye devam edilecek.

İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı tarafından Düzce’de 2016 yılından bu yana çeşitli aralıklarla tahsis edilen mobil deprem simülasyon tırı ile 2016 yılında 3.342 kişi, 2017 yılında 22.109 kişi ve 2019 yılında 3.400 kişi olmak üzere 3 yılda toplam 28.851 öğrenci/veli/öğretmene uygulamalı deprem eğitimi verildi.

Bu yılda 12 Kasım 1999 Düzce-Kaynaşlı depreminin 20. yılı etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz hafta ilimize gönderilen mobil deprem simülasyon tırında bu güne kadar Kaynaşlı, Yığılca ve Çilimli ilçelerinde 3.000 den fazla öğrencimize uygulamalı deprem eğitim verildi.

Ara tatil boyunca 24 Kasım Pazar gününe kadar Düzce Anıtparkta kalacak olan AFAD mobil deprem simülasyon tırına öğrenciler, öğretmenler, veliler ve tüm Düzce halkına açık olacak.   

1.derece deprem bölgesinde yer alan Düzce’de  eğitim veren okulların öğrenci ve öğretmenlerine deprem farkındalığı kazandırılması amaçlanan eğitimlerde, deprem sırasındaki doğru davranış biçimi (çök-kapan-tutun) uygulamalı olarak eğitmen personeli nezaretinde gerçekleştirildi. 

Haber: H. DURNA

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.